Real Madrid moet zwoegen en zweten, maar blijft in het spoor van Barcelona

Timothy Collard
| 7 reacties

Real Madrid moest zondagavond zwoegen en zweten op het veld van Celta de Vigo, maar uiteindelijk graaiden Cristiano Ronaldo en co wél de drie punten mee naar huis. Javier Hernandez was andermaal de uitblinker.

De troepen van Carlo Ancelotti waren al snel op achtervolgen aangewezen bij Celta de Vigo. Nolito opende de score na negen minuten, maar nog voor het halfuur stelden Javier Hernandez en Kroos orde op zaken.

Celta knokte terug via Mina, maar vlak voor de rust wiste James Rodriguez de gelijkmaker nog uit met een afgeweken schot dat binnen rolde. Na een onderhoudende eerste helft gingen beide ploegen rusten met 2-3 op het scorebord.

Chicharito is dé man bij Real

Na de koffie moesten we het stellen met heel wat minder opwinding. Maar twintig minuten voor tijd was het Chicharito – weer hij – die met zijn tweede van de avond voor een 2-4-eindstand zorgde. De Mexicaan mocht alleen op doel af en ramde de bal tegen de touwen. Bij Celta speelde Theo Bongonda twintig minuten.

Zo blijft De Koninklijke in het spoor van FC Barcelona en blijft de Spaanse titelstrijd ongemeen spannend. Real volgt op twee punten van Messi en co.