'B-ploeg' Bayern gaat onderuit bij Leverkusen

bart ver elst

Bayern München ging om 18u30 op bezoek bij Bayer Leverkusen. Voor de manschappen van Pep Guardiola stond er niets meer op het spel, het gevolg was een ploeg met enkele minder bekende namen. Door de overwinning wipt Leverkusen voorlopig naar de derde plaats.

Dankzij de vele blessures waarmee Bayern kampt en omdat het reeds kampioen is, kwamen onder meer Welser, Strieder, Gaudino en Pizzaro aan de aftrap bij de bezoekers. Robben is out voor de rest van het seizoen en ook Lewandowski, Ribéry en Alaba liggen nog steeds in de lappenmand.

Calhanoglu bracht de thuisploeg tien minuten na de rust op een 1-0 voorsprong en tien minuten voor het einde verdubbelde de jonge Brandt de voorsprong van Leverkusen. Het was slechts het derde verlies van Bayern in de Bundesliga dit seizoen.

Leverkusen doet met deze overwinning een goede zaak in de strijd om de derde plek. Het wipt over Mönchengladbach naar positie drie. De ploeg van Thorgan Hazard speelt morgen wel nog tegen Hertha BSC.