Overzicht Frankrijk: Gillet quasi zeker van verlengd verblijf in Ligue 1

bart ver elst

Er werden om 20 uur vijf wedstrijden gespeeld in de Franse Ligue 1. Na een 1- 0 thuisoverwinning tegen Saint-Etienne zijn Gillet en Bastia zo goed als zeker van een verlengd verblijf in eerste klasse.

Bastia - Saint-Etienne 1-0

Saint-Etienne kon vandaag voorlopig naar positie drie in het klassement klimmen, maar het verloor op het veld van Bastia met het kleinste verschil. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd ruim 5 minuten voor tijd gescoord door Ayité, terwijl Gillet een hele wedstrijd op het veld stond.

De bezoekers blijven zo op een 5e plek en doen een slechte zaak in de strijd om Champions League-voetbal. Guillaume Gillet en Bastia daarentegen doet een gouden zaak in de strijd om het behoud. Met 6 punten voorsprong op nummer 18 Evian kan het nog nauwelijks misgaan.

Lorient - Bordeaux 0-0

Bordeaux kwam bij Lorient niet verder dan een troosteloos gelijkspel. Een zesde plek en het bijhorende ticket voor de Europa league lijkt het hoogst haalbare voor Bordeaux dit seizoen. Lorient blijft nog steeds in de gevarenzone.

Montpellier - Stade Rennes 0-0

Ook in Montpellier-Rennes vielen er geen doelpunten te noteren. Montpellier blijft zevende en mist zo de kans om opnieuw korter bij nummer zes Bordeaux te sluipen, de plaats die recht geef op een ticket aan de Europa League.

OGC Nice - Caen  1-1

Beide ploegen zijn nog niet zeker van een verlengd verblijf in de Ligue 1 en een gelijkspel deed daar ook geen goed aan. Caen kwam na een kwartier op voorsprong via Benezet, maar net voor de pauze bracht Carlos Eduardo de bordjes weer in evenwicht. 1-1 werd het in Nice.

EA Guingamp - Stade de Reims 2-0

Reims kon maar beter winnen want het staat slechts één puntje boven een degradatieplaats. Voor de thuisploeg stond er niets meer op het spel, maar het was wel Guingamp dat de overwinning thuis hield.

Een strafschop van Beauvue en een doelpunt van Mandanne diep in de blessuretijd volstonden voor een 2-0 overwinning. Reims zal de volgende drie wedstrijden nog vol aan de bak moeten om het behoud te verzekeren.