Treffer Hazard bezorgt Chelsea de titel

Caroline Tonnelier
| 1 reacties

Chelsea heeft zich niet laten verrassen in zijn kampioenswedstrijd voor eigen publiek. The Blues slaagden er niet in hun titel extra glans te geven, maar zullen daar ongetwijfeld niet van wakker liggen.

In de eerste helft waren de betere kansen voor Chelsea, al was er weinig échte opwinding. Het was uiteindelijk nog maar eens Eden Hazard die het verschil maakte. Hij lokte een penalty uit en ging zelf achter de bal staan. In twee tijden slaagde hij erin de 1-0 op het bord te zetten.

Het moeilijkste werk leek zo gedaan, maar op het einde van de wedstrijd vond Crystal Palace zijn tweede adem. De bezoekers konden Thibaut Courtois een paar keer aan het werk zetten, maar de doelman was attent en liet zich niet verschalken op weg naar zijn tweede opeenvolgende landstitel.

Eden Hazard kreeg in blessuretijd nog een applausvervanging. Het was aftellen naar het laatste fluitsignaal voor de mannen van Mourinho, maar de titel kwam niet meer in gevaar voor The Blues.