Sterk Juventus mag met licht voordeel naar Bernabeu

De eerste halve finale tussen Juventus en Real Madrid werd een boeiend kijkstuk, met de thuisploeg als verdiende winnaar. De Oude Dame maakte indruk tegen de titelverdediger, die de situatie in het eigen Bernabeu moet proberen recht te zetten.

De algemene verwachting was dat we een gesloten wedstrijd zouden krijgen in Turijn, maar niets bleek minder waar. Vooral Juventus maakte indruk in de beginfase, met daartegenover een wankele Real-defensie.

De 1-0 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Het was uitgerekend Alvaro Morata die tegen zijn ex-ploeg de score opende. De Madrileen vierde niet, maar de voorsprong stond natuurlijk wel op het bord voor De Oude Dame.

Real Madrid groeide in de wedstrijd en voor doelpunten kom je dan natuurlijk snel bij Cristiano Ronaldo uit. De Portugees werd te vrij gelaten en kon een voorzet van James Rodriguez makkelijk binnenkoppen.

De Colombiaan kreeg nadien nog dé kans om Real met een voorsprong de rust in te zetten. Zijn afwerking liet echter te wensen over: van dichtbij kopte hij tegen de lat.

Tévez dwingt penalty af én zet deze om

1-1 dus na een heerlijke eerste helft en het was hopen op meer moois na de pauze. De fans van Juventus konden alvast niet klagen: nog voor het uur stond hun team opnieuw op voorsprong. Tévez scoorde vanop de stip, nadat Carvajal hem had neergehaald in de zestien.

Juventus hield het na die 2-1 goed gesloten en Real Madrid vond niet echt een antwoord. Integendeel: de thuisploeg bleef er keer op keer gevaarlijk uitkomen, maar een extra doelpunt zat er niet meer in. Alles blijft met andere woorden in wat ongetwijfeld een boeiende return wordt.