Comeback van Ryan in mineur, coach geeft er de brui aan

In Duitsland een namiddagwedstrijd voor Borussia Dortmund, in Spanje eentje voor Real Madrid. En het verschil tussen beide toppers was groot. Alhoewel: punten zijn punten. Later op de avond verloor Valencia bij Sevilla.

Dortmund - Stuttgart 4-1

40 gemaakte doelpunten, een doelsaldo van +21 en een erg knappe 32 op 42. Borussia Dortmund is helemaal terug na een minder vorig seizoen. Zonder dat dekselse Bayern München (40 op 42) wordt een team van dit kaliber altijd en overal kampioen.

Ook tegen Stuttgart was het weer koekenbak. Castro maakte er na twee minuten al 1-0 van, via Aubameyang - al maanden in bloedvorm - was de match na een dik kwartier gespeeld.

De bezoekers kwamen nog even aandringen, maar na een eigen doelpunt was de dubbele achterstand voor Stuttgart daar. Met zijn tweede van de namiddag zette Aubameyang nog de puntjes op de i.

Eibar - Real Madrid 0-2

Real Madrid wist na de prestaties van Barcelona en Atlético Madrid gisteren dat een overwinning nodig was om te blijven meespelen bovenin in de Primera Division.

In en tegen Eibar was het wel knap lastig. Iets voor rust zette Modric Bale op weg naar de voorsprong, een strafschop tien minuten voor tijd - een koud kunstje voor CR7 - deed de boeken van de thuisploeg dicht.

Sevilla - Valencia 1-0

Het was de terugkeer onder de lat in de Primera Division van Matthew Ryan bij Valencia. Maar het werd er eentje in mineur, want bij Sevilla werd met het kleinste verschil verloren. Escudero scoorde, Valencia eindigde met negen en Bakkali viel een kwartier voor tijd in.

Na de match gaf Nuno op de persconferentie aan dat hij er de brui aangeeft als coach van Valencia. De Spanjaarden moeten binnen 10 dagen aan de bak tegen Lyon, puntenverlies tegen de Fransen zet de deur voor Gent in de Champions League helemaal open.