Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Daknam
Harbaoui ontneemt Essevee overwinning in slotfase
Tomas Taecke

Na een ondermaatse partij hebben Lokeren en Zulte Waregem de punten gedeeld (1-1). In de slotfase maakte Harbaoui de vroege openingsgoal van Hamalainen ongedaan.

Tomas Taecke in Lokeren

Francky Dury gunde Belghazouani na enkele invalbeurten voor het eerst een basisplaats. Aan de overzijde verscheen op Gueye na het elftal dat de bekerfinale won opnieuw aan de aftrap. Een basisopstelling die aangeeft dat Lokeren niet van plan is om aan te modderen in PO2, wat in de wedstrijd ook snel duidelijk werd. De bekerwinnaar domineerde de hele eerste helft zonder echt gevaarlijk te zijn. Na drie minuten liet Persoons van dichtbij wel de kans liggen om op voorzet van Harbaoui de score te openen.

Hamalainen mikt al snel raak

Essevee stak de neus na acht minuten voor het eerst aan het venster en kende meteen succes. Hamalainen krulde een vrijschop op fenomenale wijze in de bovenhoek (0-1). Lokeren reageerde nog via een schot van Overmeire, maar kon doelman Bossut ondanks het veldoverwicht niet in verlegenheid brengen. Eén keer was Leye dicht bij een tweede bezoekende treffer, maar zijn hard schot ging voorlangs. Aan de overzijde trapte De Ceulaer nog eens vanop twintig meter, maar ook hij kon niet voorkomen dat Lokeren met een achterstand richting kleedkamers trok. Op slag van rust zorgde Taravel met een voorzet die op de dwarsligger viel voor het laatste wapenfeit voor de pauze.

Na een abominabele eerste bedrijf startte de tweede helft veelbelovend. Berrier mocht het hele veld oversteken en besloot na knap samenspel met Chevalier in de armen van Copa. De Lokerse doelman reageerde ook alert op een kopbal van Naessens. De spits kon op voorzet van De Pauw van dichtbij binnenkoppen, maar liet na de voorsprong te verdubbelen. De sterke start van Essevee gaf de aanwezigen valse hoop, want al snel ging het tempo weer liggen. Harbaoui kon halfweg de tweede helft nog een vrij koppen, maar Bossut werd niet in verlegenheid gebracht.

Harbaoui herstelt het evenwicht

Met de inbreng van Mokulu en Patosi luidde Peter Maes een kwartier voor inrukken het slotoffensief in. De Bock ging zijn kans vanop links, maar opnieuw kon Bossut eenvoudig klemmen. Toen iedereen zich leek te verzoenen met een thuisnederlaag, lukte bekerheld Harbaoui alsnog de gelijkmaker. Patosi knalde op Bossut, die de herneming van de Tunesische spits niet meer kon afweren (1-1). Na een bijzonder magere wedstrijd delen Lokeren en Essevee de punten. De bezoekers hadden lang uitzicht op een uitstekende uitzege, maar keren uiteindelijk slechts met één punt terug naar Waregem.