Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen en Cercle houden mekaar in evenwicht
Tamara Vereecken

De openingswedstrijd in Bergen werd een aangenaam kijkstuk met veel kansen voor beide ploegen. Een gelijkspel was de logische uitslag.

In de stad van Elio Di Rupo werd het nieuwe voetbalseizoen op gang gefloten met de wedstrijd tegen Cercle Brugge. De thuisploeg startte met nieuwkomer Shpungin op de rechtsachter en ook Nong stond in de ploeg, ondanks eerdere transfergeruchten.
Lorenzo Staelens posteerde drie nieuwkomers tussen de lijnen: Buysse in de defensie, Van Acker op het middenveld en  Kabananga in de spits.

Het begin van de match was duidelijk voor de thuisploeg met meteen enkele serieuze kansen. Le Postollec verzuimde eerst een vrijschop binnen te koppen aan de tweede paal, even later miste Arbeitman een open kans en moest Wils een poging van Nong opruimen.

Nadien kwam Cercle meer in de wedstrijd en dwong ook z’n kansen af, vooral via een erg aanwezige Kabananga. In een leuke eerste helft bleven er kansen vallen aan beide kanten, ondermeer voor Matthys en Jarju. Aan de overkant haalde Werner een vrije trap van Van Eenoo uit de winkelhaak. Uiteindelijk was het Sapina die de thuisploeg op slag van rust op voorsprong bracht: na een slecht weggewerkte hoekschop kwam de bal bij Shpungin, die gooide voor doel waar Sapina kon afwerken aan de tweede paal, 1-0 voor de thuisploeg!

Tweede helft

Na de rust ging de wedstrijd meteen op hetzelfde elan verder. Eerst waren er enkele kansjes voor Nong en Arbeitman en voor Kabananga aan de overkant. Als we goed tien minuten na de koffie zijn,  komt Cercle op gelijke hoogte via Van Eenoo. Hij kon oprukken, kreeg ruimte en trapte met een mooie krul de bal voorbij Werner: 1-1!

Beide ploegen gingen duidelijk voor de overwinning en er waren nog kansen voor alweer Arbeitman, Van Acker probeerde met een afstandsschot en Frederik Boi stond tweemaal oog in oog met Werner maar scoren deed hij niet. Net voor het finale fluitsignaal besloot Arbeitman, alweer hij, een half metertje naast doel.

De wedstrijd eindigde dus op 1-1, een resultaat waarmee beide ploegen tevreden kunnen zijn. Er hadden aan beide zijden meer doelpunten kunnen vallen maar een eindstand in evenwicht is een logisch resultaat.