Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Nungesser
Marseille profiteert optimaal van puntenverlies Monaco
Timothy Collard

Marseille heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Monaco. L'OM ging op bezoek bij Valenciennes winnen met het kleinste verschil na een laat doelpunt.

Marseille was in de eerste helft de betere van Valenciennes, maar sprong onzorgvuldig om met zijn kansen. Het vizier stond duidelijk niet op scherp en aan de rust stond het dan ook nog 0-0.

Na de pauze leek de stand op het scorebord ongewijzigd te blijven tot André-Pierre Gignac toesloeg in het slot. De goaltjesdief scoorde zowel op speeldag één als twee en deed dat kunstje op speeldag drie gewoon nog eens over.

Het bleef bij 0-1 en zo is Marseille op dit moment alleen leider. Vanavond komt Olympique Lyon echter nog in actie tegen Reims en kan het op gelijke hoogte komen van L’OM. Zondagnamiddag kan ook Saint-Etienne mee aan de leiding komen, als het wint van Lille.