Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade Municipal du Ray
Overzicht Frankrijk: Brüls draagt zijn steentje bij aan driepunter
Timothy Collard

Olympique Nice heeft net als vorige week opnieuw een zege geboekt. Net als vorige week droeg Gent-huurling zijn steentje bij aan de overwinning. Ook Lyon kon na drie wedstrijden zonder zege opnieuw aanknopen met een overwinning.

Nice-Valenciennes  4-0

Valenciennes miste zijn start in de Ligue 1 compleet en is al een tijdje op zoek naar een overwinning. Nice raakte in eerste instantie niet voorbij de bezoekers, maar in de slotfase van de eerste helft was het dan toch prijs. Eerst opende Cvitanich de score en vlak voor de pauze verdubbelde Bauthéac zelfs de score.

In de slotfase legde Gent-huurling Christian Brüls, negentig minuten tussen de lijnen, de wedstrijd in een definitieve plooi. Hij tekende voor de 3-0 en even later legde Bosetti de 4-0-eindcijfers vast.

Lyon-Nantes  3-1

Ook Lyon kon na een mindere periode eindelijk nog eens winnen. Thuis tegen Nantes kwam het nog op achterstand, maar Gomis, Grenier en Briand trokken de scheve situatie alsnog recht.