Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Auguste Delaune
Inspiratieloos Monaco komt goed weg bij Reims
Timothy Collard

AS Monaco is niet langer alleen leider in de Ligue 1. Op bezoek bij Reims speelde de club het grootste deel van de wedstrijd inspiratieloos en kwam het nog goed weg met een gelijkspel.

De partij begon al niet geweldig voor de club uit het prinsdom. Al na vier minuten wees Devaux de trotse leider op achtervolgen aan. Monaco kwam maar moeilijk in de wedstrijd en het was wachten tot Joao Moutinho zijn rechtervoet liet spreken. De Portugees verraste Agassa en trof raak met een knappe vrije trap. (Bekijk het doelpunt HIER)

Na de pauze was het opnieuw Reims dat de beste kansen bij elkaar speelde. Het was echter net niet voor de thuisploeg en onder meer de lat stond een doelpunt in de weg. Bij Monaco werd een bleke Yannick Ferreira Carrasco gewisseld na 68 minuten.

Domme rode kaart

In de slotfase eiste Reims-speler Atila Turan nog een hoofdrol op. Eerst trapte hij een bal weg en kreeg hij zijn eerste gele kaart en geen minuut later ging hij fors door op James Rodriguez. De scheidsrechter aarzelde niet en trok meteen nog eens geel voor de domme actie van de Fransman.

Uiteindelijk bleef het bij 1-1 en zo staan PSG en Monaco nu samen aan de leiding in de Ligue 1. Beide teams zijn nog ongeslagen na acht speeldagen en tellen achttien punten.