Overzicht Frankrijk: Lille wipt over Monaco en legt druk bij PSG
Timothy Collard

In de Franse competitie is het dit jaar grotendeels een tweestrijd tussen AS Monaco en Paris Saint- Germain. Maar er is één team dat de twee kleppers het leven zuur tracht te maken: Lille OSC.

Valenciennes-Lille  0-1
Op bezoek bij het Valenciennes van trainer Ariël Jacobs boekte Lille – met onze jonge landgenoot Divock Origi negentig minuten op de bank – een zuinige overwinning. Een doelpunt aan het begin van de tweede helft van Rodelin volstond voor de drie punten. Zo staat Lille opnieuw tweede op een punt van PSG, dat morgen nog speelt tegen Lyon.

Toulouse-Sochaux  5-1
De supporters van Toulouse werden zaterdagavond dan weer erg verwend. De thuisploeg haalde ferm uit tegen Sochaux en legde er vijf in het mandje. De wedstrijd begon nochtans niet goed: Mayuka tekende na zeven minuten voor de 0-1 namens Sochaux.

Maar dankzij onder meer een geweldige Ben Yedder – hij nam drie doelpunten voor zijn rekening – en Sirieix stond het op het uur 4-1 in het voordeel van Toulouse. In blessuretijd van de partij volgde ook de vijfde treffer nog: Zouma verschalkte zijn eigen doelman.