Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade du Moustoir
Monaco, met Dirar, kan niet winnen bij Lorient
Nicola Cantoro

AS Monaco is niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel in de Ligue 1. Pas in het slot kon het team uit het Prinsendom gelijkmaken. Opvallend: Nabil Dirar speelde nog eens een halfuur mee met de Monegasken.

Het was al van mei vorig jaar geleden dat Dirar nog eens speelminuten kreeg bij AS Monaco, toen nog uitkomend in de Franse tweede klasse. Enkel in een bekermatch mocht het dit seizoen opdraven voor Monaco. De ex-Club Brugge-speler kwam een halfuur voor het einde in de ploeg en kon nog maar net een nederlaag afwenden.

Het zag er lang benard uit voor het nummer twee in de Franse competitie. Zonder de geblesseerde Falcao en de nog niet speelgerechtigde Dimitar Berbatov kwam Monaco op achterstand tegen een stug Lorient. Monaco maakte nog voor rust gelijk dankzij een doelpunt van Falcao’s vervanger Valère Germain.

Oude bekende Nabil Dirar werd nog eens ingebracht, maar het was Lorient die een kwartier voor tijd voor een tweede keer op voorsprong kwam. In het slot van de match kon Monaco een nederlaag afwenden. De 21-jarige Franse Pool Layvin Kurzawa scoorde voor Monaco. Yannick ferreira bleef 90 minuten op de bank. PSG loopt met het verlies van Monaco vijf punten uit op de Monegasken.