Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 6
Stadion: Emirates Stadium
Arsenal houdt Mirallas en Lukaku uit halve finales FA Cup

Arsenal heeft de halve finales van de FA Cup bereikt na een overdreven 4-1 winst tegen het Everton van Kevin Mirallas en Romelu Lukaku. Die laatste kwam wel tot scoren, maar een strafschop in de tweede helft besliste het pleit in het voordeel van The Gunners.

Everton begon het beste aan de partij, maar het was Arsenal dat via Özil tegen de gang van het spel in op voorsprong kwam. De eerste twintig minuten van The Blues waren heel sterk, maar daarna zakte ze terug. En net dan sloeg het Belgische aanvalsduo toe. Mirallas zette zich sterk door en bood met een voorzet-schot Lukaku een binnentikkertje aan: 1-1.

In de tweede helft leek het lang gelijk op te gaan, maar dan ging Barry in de fout in de zestien. Chamberlain ging over zijn been en dus strafschop voor The Gunners. Mikel Arteta ontfermde zich feilloos over de elfmeter. Everton ging drukken en Lukaku vocht talrijke duels uit met Thomas Vermaelen, die nog eens zijn kans kreeg.

Uiteindelijk was het wel de Fransman Giroud die de zege helemaal veilig stelde. En Özil bood Giroud ook nog een tweede op een presenteerblaadje aan: 4-1 en wedstrijd gespeeld.