Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi na gelijkspel zeker van play-off 2
Jordy Ferket

Charleroi heeft op eigen terrein 1-1 gelijkgespeeld tegen Lierse. Na een bijzonder zwakke eerste helft slaagden ze er na een ijzersterke tweede periode nog in een punt uit de brand te slepen. Door het gelijkspel zijn de Zebra's nu zeker van een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League.

Bij Charleroi waren er nauwelijks veranderingen in het basiselftal. De thuisploeg kwam met nagenoeg dezelfde elf aan de aftrap als vorige weken. Lierse-trainer Stanley Menzo zorgde wel voor een verrassing. Hij liet zijn spits Anthony Watt op de bank starten.

Uitblinker Limbombe zet Lierse op voorsprong met mooie vrije trap

Het eerste deel van de partij was een echte studieronde. Beide ploegen wachtten een beetje af en ze slaagden er niet in om ook maar één kans te creëren. Het was 21 minuten wachten tot er een echte doelpoging kwam. Charleroi-speler Ederson trapte vanop afstand, maar daar had de Lierse-doelman geen enkele moeite mee.

De thuisploeg viel tegen en de bezoekers hadden iets meer zin. Een vijftal minuten voor de pauze kwam Lierse dan ook verdiend op voorsprong. Uitblinker Limbombe krulde een vrije trap mooi in de linkerbenedenhoek. Niet veel later was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker. Een kopbal van Charleroi-speler Kebano ging maar net naast. Zo gingen de spelers na een teleurstellende eerste helft rusten met een 0-1 op het scorebord.

Sterk Charleroi domineert tweede helft

De fans in het stadion hoopten alvast op een betere tweede periode. Het was vooral thuisploeg Charleroi dat uit een ander vaatje moest tappen. Het begon alvast veelbelovend na de pauze. Ze wisten zelfs tweemaal te dreigen, maar een doelpunt maakten ze nog niet.

Met nog een dertigtal minuten op de klok deden ze de netten wel trillen. Een voorzet van Guillaume François werd onhoudbaar binnengekopt door Cédric Fauré. Na de verdiende gelijkmaker gingen de Carolo’s door op hun elan. Ze domineerden en kwamen nog gevaarlijk opzetten. Doelpuntenmaker Fauré kopte van dichtbij op Berezovskiy.

Berezovskiy redt Lierse

Lierse mag doelman Berezovskiy op de blote knieën bedanken. Hij hield in de slotfase nog twee gemaakte doelpunten uit zijn doel. Door het gelijkspel is Charleroi nu zeker van play-off 2.