Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Daknam
Waasland-Beveren nog niet zeker van behoud na gelijkspel in Wase derby
Tamara Vereecken

De streekderby in het Waasland eindigde zoals hij begonnen was. OHL won intussen tegen Anderlecht, waardoor Waasland-Beveren nog niet zeker is van het behoud in de hoogste klasse. Lokeren pakte dus geen extra punten in aanloop naar play off 1 en blijft vijfde in de stand.

Tamara Vereecken in Lokeren

Bij Lokeren vervingen Alexander Corryn en Onur Kaya zoals verwacht de geschorsten Odoi en Vanaken. Davino Verhulst stond onder de lat in plaats van de geblesseerde Copa. Centraal achterin werd Mertens naar de bank verwezen door Mijat Maric.

Bob Peeters wijzigde z'n team op één plaats in vergelijking met vorige week: Veselinovic, die vorige week een heel sterke invalbeurt liet optekenen mét doelpunt, kwam aan de aftrap. Robert Demjan startte daardoor op de bank.

De thuisploeg wilde de wedstrijd van begin af aan in handen nemen en trok meteen naar voor. De grootste kans in de openingsfase was een vrije trap van Overmeire, Coosemans redde ietwat vreemd maar hield z’n netten wel schoon.

Waasland-Beveren herstelde vrij snel het evenwicht en creëerde z’n eigen kansen. Een schot van Trickovski week gevaarlijk af, Davino Verhulst volgde alert en liet zich niet verrassen.

Doordrukken van Lokeren leverde geen doelpunt op

Sporting Lokeren trok nadien opnieuw het laken naar zich toe, de dreiging kwam vooral van het duo Kaya-Harbaoui. De Tunesische spits zou tot twee keer toe een voorzet van Kaya in de draai richting Coosemans knallen. Bij de eerste poging liep de bal niet ver naast de verste paal. Luttele minuten later herhaalde zich hetzelfde scenario, al zat ook Dutra er toen nog tussen, maar de Beverse doelman verhinderde dit keer de openingstreffer.

Dé kans om de score te openen lag echter bij Scholz, indien hij koelbloediger was gebleven. Na een hoekschop bleef de bal in de zestien hangen, Scholz kreeg het leer in z’n voeten maar mikte van erg dichtbij onbegrijpelijk hoog over.

Net als bij het begin van de wedstrijd knokten de bezoekers zich ook nu terug in de wedstrijd. Trickovski knalde van ver maar zag z’n schot een metertje naast gaan. Ook Oumarou en Veselinovic poogden nog maar gescoord werd er niet.

Tweede helft

Na de rust was het alweer Lokeren dat het best begon. Onur Kaya pegelde vanop de rand van de zestien en die bal zoefde rakelings over de deklat. Lokeren bleef zonder ophouden druk uitoefenen na de rust maar kende weinig geluk in de afwerking en botste keer op keer op een solide Beverse verdediging.

Dutra trapte nog op de paal en Colin Coosemans ranselde een erg knap schot van Kaya uit de winkelhaak. De bezoekers kwamen in de tweede helft slechts enkele zeldzame keren in de buurt van Verhulst, maar doelgevaar leverde dat niet op. Ondanks het overwicht van de thuisploeg, zeker na de rust, slaagde Lokeren er niet in de Beverse achterhoede uit balans te brengen en de bal tegen de netten te krijgen.

De streekderby in het Waasland eindigde zo op 0-0, een resultaat waarmee niemand veel opschiet. Sporting Lokeren pakte geen extra punten in aanloop naar play off 1 en blijft vijfde, maar ziet Genk wel naderen.
Lokeren zag trouwens Harbaoui uitvallen na de rust, met vermoedelijk een neusbreuk en een lichte hersenschudding. Of de bekerwedstrijd in gevaar komt, was nog niet duidelijk.

Waasland-Beveren mag tevreden zijn met het behaalde punt op Daknam, maar door de overwinning van OHL tegen Anderlecht hadden ze eigenlijk drie punten nodig om zich te verzekeren van een verlengd verblijf in eerste klasse. Uitsluitsel over wie play off 3 speelt, krijgen we dus pas volgende week. Dan speelt OHL tegen Bergen, Waasland-Beveren ontvangt Standard.