Datum: 16/03/2014 18:00
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen tankt vertrouwen tegen moedig OHL in prelude op PO3

Bergen heeft de eerste van mogelijk zes wedstrijden op rij tegen OH Leuven gewonnen met 3-2. OHL is door de nederlaag namelijk veroordeeld tot het spelen van play-off 3, tegen de Henegouwers.

Aernout Van Lindt in Bergen

OHL won vorige week van Anderlecht en had plots nog een sprankeltje hoop op redding via de reguliere competitie. Het moest dan nu simpelweg gaan winnen bij de laatste en hopen dat leider Standard zijn sportieve plicht deed in het Waasland.

Ivan Leko gaf Ngolok de voorkeur op Van Goethem in een vrij aanvallende opstelling, met ook Karuru, Messoudi, Ruytinx en Ibou op het veld. Er moest en er zou gescoord worden, leek het devies. Maar ook Bergen wilde graag punten pakken in een wedstrijd waarin het met rouwbanden speelde voor een overleden ex-voorzitter. Het ziet WB namelijk als zwart beest en wil dus liever play-off 3 spelen tegen OHL.

Kleine 1000 Leuvensupporters leven even op hoop

Het uitvak van de Leuvenaars zat vol. Zij hoopten op een overwinning en bijgevolg vijf vaten bier, aangeboden door Bjorn Ruytinx. En hoop doet Leuven, zullen we maar zeggen. Toen na een dikke tien minuten Ibou tegen de grond werd gewerkt door Van Gijseghem kreeg het een strafschop. De Gambiaan ging zelf achter de bal staan en zette Saussez op het verkeerde been: 0-1.

Lang duurde de vreugde van de bezoekers echter niet. Een vrije trap van Matthys werd door Pieterjan Monteyne enige mooi kruiseling in het hoekje getrapt. En de kelk moest tot op de bodem leeg voor OHL: Arbeitman kon een lekkere actie van Tim Matthys uiteindelijk binnen frommelen, omdat de bezoekers de bal niet weg kregen.

Met de moed der wanhoop

Toen vlak voor rust ook bekendgemaakt werd dat Waasland-Beveren in eigen huis op voorsprong was gekomen tegen Standard, zag het er wel heel slecht uit voor de Leuvenaars. Ze moesten niet enkel zelf fors aan de bak, maar bovendien moesten ook de Rouches hun werk doen en een achterstand ophalen.

De tweede helft zagen we dan ook bijzonder veel werklust. Bergen om de voorsprong vast te houden, maar vooral OHL in een ultieme poging. Steeds meer werd dat echter met de moed der wanhoop, want door te snel te proberen spelen verslikten Ibou en Ruytinx zich eens in de bal bij nochtans goede mogelijkheden. Bandalovski werkte een rebound na een vrije trap van Van Eenoo onbegrijpelijk niet in de kooi van een verder sterk keepende Saussez.

Spannend slot

Tien minuten voor tijd werd het dan alsnog 2-2. Geraerts werkte van net buiten de zestien een corner – die niet wegraakte – knap binnen. De meegereisde fans lieten zich ophitsen door Ruytinx, die meermaals een bal ging halen achter de doellijn om Saussez het tijdwinnen te beletten.

Toen enkele minuten voor tijd ook Bergen een strafschop kreeg, en Matthys die feilloos omzette, was het verhaal van OHL geschreven. Zij mogen het nu in play-off 3 opnemen tegen hetzelfde Bergen, dat door deze 3-2 wel het momentum lijkt te hebben gepakt.