Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Bacca helpt Courtois handje in titelstrijd

Carlos Bacca is vanavond de held van heel Sevilla en de helft van Madrid. Met twee doelpunten brengt hij Sevilla voorbij Real, waardoor Atlético alleen leider is.

Sevilla - Real Madrid 2-1

Real Madrid wist van de overwinning van Barcelona twee uur eerder en wilde dus graag ook de volle buit pakken op bezoek bij Sevilla, het nummer vijf in de stand. Na een kwartier leek er geen vuiltje aan de lucht, toen Ronaldo de 0-1 op het bord zette.

Dat was echter buiten Carlos Bacca, gewezen speler van Club Brugge, gerekend. Hij zorgde snel na de openingstreffer voor de gelijkmaker en wist iets over halfweg de tweede helft Sevilla zelf op voorsprong te zetten. Zo verliest Real zeer dure punten in de titelstrijd.

De voorbereiding van het tweede doelpunt was met een mooi opwippertje wel knap te noemen. Bekijk het hier:

Atlético Madrid - Granada 1-0

Bij Atlético Madrid mocht Thibaut Courtois zoals steeds onder de lat beginnen, terwijl Toby Alderweireld niet van de bank kwam. Tegen middenmoter Granada moest Atlético absoluut winnen om de titel binnen handbereik te houden.

Makkelijk ging het niet voor Courtois en co, maar uiteindelijk scoorde het dan toch. Wie anders dan Diego Costa zorgde uiteindelijk voor de 1-0? Hij scoorde zijn 24e doelpunt in competitie en zorgde zo mee voor het 100e doelpunt van Atlético dit seizoen, alle competities bij elkaar geteld.