Ajax wint, maar Feyenoord stelt titelfeestje uit
Timothy Collard

Ajax moet zijn titelfeestje nog even uitstellen. De troepen van Frank de Boer wonnen, maar Feyenoord deed hetzelfde en zo moet Amsterdam wachten op een vierde opeenvolgende titel.

Ajax-ADO Den Haag  3-2

Ajax beleefde een lastige eerste helft tegen ADO Den Haag, maar tien minuten voor de pauze was het raak. Poulsen verlengde een vrije trap met het hoofd en zo stond de thuisploeg op voorsprong. De vreugde was echter van korte duur. Geen zestig seconden later verschalkte Denswil zijn eigen doelman en stond het opnieuw gelijk.

Klaassen met bevrijdende goal

Na de pauze monopoliseerden de Amsterdammers de bal, maar tot grote kansen leidde dat niet. Maar twintig minuten voor tijd brak Klaassen de ban. Hij zette zich goed door op rechts en knalde binnen in de korte hoek.

Tien minuten voor tijd zette Serero de kers op de taart: de Zuid-Afrikaan knalde het leer door de benen van Coutinho binnen. Vlak voor affluiten milderde Kramer nog tot 3-2.

PSV-Feyenoord  0-2

Als Ajax vandaag de titel wou pakken, dan moest het hopen op wat hulp van PSV en puntenverlies van Feyenoord. Maar de rivaal uit Rotterdam wilde het titelfeestje van de Amsterdammers maar wat graag uitstellen.

Feyenoord had het overwicht op bezoek bij PSV, en op het halfuur prikte Mathijsen het openingsdoelpunt tegen de netten. In het slot van de eerste helft miste goalgetter Pellè nog tot twee maal toe de kans op 0-2.

Heerlijke pegel Janmaat

Het bleef spannend, maar een kwartier voor tijd namen de bezoekers alle twijfels weg. Pellè legde het leer panklaar voor Janmaat, die Zoet kansloos liet met een staalharde pegel. PSV kwam die tweede mokerslag niet meer teboven en zo bleef het bij 0-2.

Ajax blijft koploper in Nederland, en telt zes punten meer dan eerste achtervolger Feyenoord. Met nog twee wedstrijden voor de boeg in de Eredivisie beschikt Ajax over de beste papieren, maar tot dusver gaf Feyenoord de moed nog niet op.