sunSunderland
1-0
1-1
1-2
82' Fabio Borini (pen)
Datum: 19/04/2014 18:30
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Stamford Bridge
Eerste thuisnederlaag ooit voor Mourinho kost Chelsea wellicht titel
Timothy Collard

Eden Hazard en co lijken hun titeldroom te mogen opbergen. Chelsea liep zaterdag in de vooravond tegen een pijnlijke nederlaag aan. Staartploeg Sunderland verraste de Londense topclub, waar een geblesseerde Hazard ontbrak.

José Mourinho moest ook in doel een vervanging doorvoeren. Cech was niet van de partij, en zo moest diens doublure Schwarzer plaatsnemen onder de lat. De partij begon evenwel goed voor The Blues. Na net geen kwartier spelen opende Eto’o de score al.

Lang kon Chelsea niet genieten van de voorsprong. Amper zes minuten later prikte Wickham reeds de gelijkmaker tegen de touwen. Met 1-1 op het scorebord trokken beide teams ook richting de kleedkamer.

Bye bye titel?

Na de pauze leek noch Chelsea, noch Sunderland een doorbraak te kunnen forceren. Het venijn zat hem echter in de staart van de partij. Een tiental minuten voor tijd kregen de bezoekers een strafschop. Borini faalde niet en schonk Sunderland zo drie gouden punten.

Chelsea blijft achter met lege handen, en lijkt nu wel definitief een kruis te kunnen maken over het kampioenschap. Voor José Mourinho  is het de eerste thuisnederlaag ooit in de Premier League.