Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 35
Liverpool kan titel ruiken na felbevochten zege tegen degradatiekandidaat
Timothy Collard

Liverpool kan een eerste titel sinds 1990 nu wel écht ruiken. Simon Mignolet en co boekten een felbevochten overwinning op het veld van degradatiekandidaat Norwich City na twee vroege goals. Liverpool loopt uit op Chelsea, en legt de druk bij Manchester City.

“Een verwittigd man is er twee waard”, zegt men wel eens. Norwich City wist voor aanvang van de partij dat Liverpool altijd pijlsnel uit de startblokken schiet, maar toch gaf de nummer 17 uit de Premier League al na vier minuten spelen een doelpunt weg.

Verschroeiende start en nummer 30 voor Suarez

Raheem Sterling kreeg alle tijd om uit te halen en liet thuisdoelman John Ruddy geen schijn van een kans met zijn pegel van afstand. Een droomstart voor The Reds, die vervolgens het gaspedaal nog wat harder indrukten.

Nog voor het eerste kwartier verstreken was, verdubbelde Luis Suarez de voorsprong van Liverpool. Sterling bediende de Uruguayaanse goalgetter, die zijn 30e doelpunt van het seizoen aantekende. Bovendien zijn twaalfde in de laatste vijf ontmoetingen met Norwich. Ook daarvoor waren ze bij groen-geel vooraf dus gewaarschuwd.

Amper elf minuten verstreken, en de thuisploeg hing al verslagen in de touwen. Liverpool hield de wedstrijd onder controle, maar liet voor de rust na om de geelhemden definitief uit te tellen. 0-2 aan de pauze.

Foutje Mignolet maakt duel spannend

Liverpool kwam met goesting uit de kleedkamer, en hoopte snel korte metten te maken met de tegenstander. Sterling tekende voor het eerste gevaar van de tweede helft, maar zag zijn schot over vliegen. Even later lukte Norwich echter de aansluitingstreffer. Mignolet ging niet helemaal vrijuit bij een voorzet en Hooper profiteerde: 1-2.

De bezoekers waren even van slag, maar trokken het laken al snel weer naar zich toe. Na een lange run tekende Sterling voor zijn tweede treffer van de namiddag. De jonge Engelsman had wel wat geluk: zijn schot verdween via een Norwich-been in doel: 1-3.

Mignolet voor de tweede keer geklopt

Maar Liverpool maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Het leek wel tevreden met zijn voorsprong, maar een kwartier voor tijd was Norwich daar opnieuw. Ryan Snodgrass zorgde er met een kopbal voor dat Mignolet zich voor een tweede keer mocht omdraaien. De vlam zat opnieuw in de pan op Carrow Road.

Brendan Rodgers koos eieren voor zijn geld, en bracht Daniel Agger tussen de lijnen in plaats van Joe Allen. Liverpool stond onder druk, maar Mignolet stond pal bij een kopbal van Ricky van Wolfswinkel. The Reds hielden uiteindelijk stand en diepen zo hun voorsrpong op Chelsea uit tot vijf punten. Manchester City volgt op negen eenheden, maar heeft nog twee wedstrijden tegoed.