Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi met swingende fans naar makkelijke zege tegen KV Mechelen

Charleroi heeft in eigen huis al bij al makkelijk gewonnen van KV Mechelen. Het werd 3-0 op een verbazend kolkend Mambourg. Volgende week moeten de zebra's nog een puntje wegkapen in Kortrijk om groepswinnaar te worden.

Aernout Van Lindt in Charleroi

Charleroi en KV Mechelen begonnen in Henegouwen aan opdracht vijf in play-off 2. De thuisploeg kon met een overwinning en puntenverlies van Kortrijk in Brugge zeker zijn van de groepswinst, KV Mechelen moest winnen om nog aanspraak te maken op de groepswinst.

Beide ploegen wonnen vorige week hun respectievelijke wedstrijden, dus hadden Mazzu en Vercauteren weinig reden om te sleutelen aan hun opstellingen. Bij Charleroi 1 wissel: Neeskens Kebano is terug en hij verwijst Saglik naar de bank. Bij Malinwa de elf namen die vorige week Kortrijk opzij wisten te zetten.

Gouden Zebra Dewaest bewijst zijn nut

Voor de wedstrijd werd Sébastien Dewaest in de bloemetjes gezet als meest verdienstelijke Carolo van het jaar: de Gouden Zebra was voor hem. Mandanda en Neeskens Kebano kregen zilver en brons.

En het was uiteindelijk die Dewaest die Charleroi vlak voor rust op voorsprong zou brengen, door een corner van Neeskens Kebano tegen de touwen te prikken. De verdediger scoorde ook in Mechelen al een belangrijk doelpunt.

Niet dat Charleroi toen niet al lang op voorsprong had kunnen/moeten staan hoor, want Tainmont profiteerde niet na een flater van Biebauw en toen Fauré helemaal alleen voor diens kooi stond, schoot hij onbegrijpelijk zwak naast. KV Mechelen zette daar veel dreiging, maar weinig kansen tegenover.

Fans baas na de koffie

En na de rust? Na de pauze viel de wedstrijd eigenlijk helemaal stil. Tainmont was de gevaarlijkste man op het veld, maar hij wist niet te scoren – in tegenstelling tot vorige week toen hij er twee maakte. En ook Fauré miste een dot van een kans na de pauze. Malinwa probeerde, maar kon niet en Charleroi liet zich maar matig opzwepen door een fantastisch publiek.

Bij het begin van de tweede helft staken die fans namelijk vuurpijlen af – knap. En tijdens de hele tweede helft zong de harde kern als ware het een match op leven en dood. “Allez Mambourg, chante avec nous!”, rolde het continu van de banken. En de rest van het publiek ging daar zelfs in mee: altijd gezellig.

In de slotfase ging Ndongala neer na een fout van Kosanovic. De bal op de stip, en vanaf 11 meter lukte het Fauré wel: 2-0, match gespeeld. De ingevallen Vanlerberghe pakte nog rood bij Mechelen, in blessuretijd kopte Kumedor de 3-0 tegen de goal. Charleroi blijft zo in poleposition voor de groepswinst in play-off 2. Door de ruime zege van Kortrijk bij Cercle Brugge moet het wel nog een puntje gaan pakken in het Guldensporenstadion.