Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Daknam
Invallers Gudjohnsen en De Sutter trappen Club aan de leiding
Robby Morren

Met nog 4 wedstrijden te gaan prijkt Club Brugge voor het eerst dit seizoen alleen aan de leiding. Harbaoui bracht Lokeren op voorsprong, maar invallers Gudjohnsen en De Sutter bezorgden blauw-zwart de leidersplaats. 1-3 werd het op Daknam.

Robby Morren en Johan Walckiers in Lokeren

Michel Preud’homme hield met Tom De Sutter, uitgerekend de man die dit seizoen al elke wedstrijd tegen Lokeren scoorde, op de bank. Castillo kreeg zijn eerste basisstek. Sobota nam de plaats van Refaelov in. Peter Maes bracht Dutra, De Pauw en Mertens op het strijdtoneel.

Lokeren en Club Brugge hielden elkaar gedurende de eerste 40 minuten volledig in evenwicht. Beide veldheren hadden hun troepen opdracht gegeven goed in de organisatie te voetballen en de boel gesloten te houden. Echt uitgespeelde doelkansen waren dan ook zeldzaam.

Copa moest de handen één keer uit de mouwen steken op een laag schot van Sobota. Lestienne kon twee keer uithalen: eerst een half metertje over, daarna besloot hij op een Lokeren-verdediger. Aan de overkant woog vooral Harbaoui op de defensie. Hij knalde een open schietkans over. Simons haalde het leer weg voor de opduikende De Pauw.

Pluim voor Delferère

Verwarring troef zo’n vijf minuten voor de pauze. Een vrije trap van Vanaken werd door Simons doorgekopt, Harbaoui kopte het leer aan de tweede paal tegen de touwen. Ref Delferière wees naar de middenstip, maar het Lokerse gejuich verstomde want de assistent stak de vlag de lucht in. Delferière overlegde even met de man aan de zijlijn en keurde het doelpunt goed. Onvrede bij Club Brugge dat met een 1-0 achterstand richting kleedkamers moest.

Gouden wissels en Sobota

Je moet het Michel Preud’homme nageven: de wissels die hij doorvoerde konden onmogelijk beter renderen. Hij gooide achtereenvolgens Gudjohnsen en De Sutter tussen de lijnen en beiden scoorden toen ze pas op het veld stonden, twee keer op assist van Sobota.

Gudjohnsen rondde een counter af, hij plaatste het leer perfect voorbij Copa. Dik vijf minuten later haalde Sutter verschroeiend uit en liet Copa een tweede keer kansloos. De invallers bogen een achterstand om in een voorsprong, al had ook Ryan zijn aandeel. Hij hield Harbaoui met prima reflex van een tweede treffer.

Meunier trof de paal nog en Lestienne dook alleen op voor Copa maar miste. In de toegevoegde tijd maakte Sobota er na een perfect uitgespeelde counter nog 1-3 van. Club Brugge pakt zo drie bijzonder belangrijke punten mee uit Lokeren in de strijd om de titel. Voor het eerst dit seizoen staan de Bruggelingen alleen aan de leiding.