Competitie: Champions League
Speeldag: Vierde voorronde (Heen)
Stadion: BJK Inönü
Overzicht CL: linke uitslagen voor Arsenal, Mertens en Bruno, spektakel in Kopenhagen

Morgen krijgen we Standard tegen Zenit Sint-Petersburg, maar vandaag hadden we al vijf interessante duels. Arsenal won voor het eerst niet in een play- offmatch, en ook voor Massimo Bruno en Dries Mertens wordt het nog een heel linke terugmatch.

Arsenal - Besiktas 0-0

Al na welgeteld twee seconden had het prijs kunnen zijn voor de thuisploeg: van bij de aftrap zocht Demba Ba het doel van Arsenal, maar via Szczesny, meeval en de lat werd het niet het snelste doelpunt ooit in de CL.

Demba Ba tankte vertrouwen en speelde een hele goede partij, zeker voor de koffie. Meermaals moest men hem foutief afstoppen, een heerlijke volley viel op de vuisten van de Arsenalgoalie.

In de tweede helft krulde Sahan dé kans op de 1-0 net naast de paal, toen Ramsey tien minuten voor tijd werd uitgesloten werd het nog meer pompen voor The Gunners, al viel er nog een bal op de paal van Oxlade-Chamberlain. Het komt al bij al met een scoreloos gelijkspel zeker niet slecht weg en moet het nu thuis afmaken.

Napoli - Athletic de Bilbao 1-1

Het Napoli van Dries Mertens had het qua loting misschien het minst getroffen als reekshoofd zijnde met de nummer 4 van Spanje: Athletic de Bilbao. Eerst thuis bovendien, wat het enkel lastiger maakt. In een gesloten eerste helft was het wachten tot even voor rust, toen Muniain het cadeautje van De Marcos tegen de netten poeierde.

Op het uur mocht Dries Mertens invallen bij de thuisploeg, maar tot dan bleven de Italianen onmachtig. Halfweg de tweede helft was het dan toch raak: de gelijkmaker kwam op het bord, met dank aan Higuain. Napoli drukte nog door, maar moet het stellen met een linke uitslag richting terugmatch.

Salzburg - Malmö 2-1

Massimo Bruno moest bij Red Bull Salzburg 80 minuten van op de bank toekijken. Zijn team deed het tegen het Zweedse Malmö wel heel goed: via Schiemer was het na een kwartier al 1-0.

Daarna hield de thuisploeg de hele match onder controle en via Soriano werd de voorsprong verdubbeld. Alles goed dus in de Red Bull Arena, tot in de absolute slotfase Forsberg de terugmatch spannend wist te houden.