Competitie: Champions League
Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Stadion: Celtic Park Glasgow
Overzicht CL: Porto schakelt Origi uit, ook Denayer niet naar poulefase

Standard verloor van Zenit Sint- Petersburg in de vooravond, maar ook in de avond waren er nog vier wedstrijden in de Champions League. Porto, Maribor, Bate Borisov en APOEL Nicosia zijn de gelukkigen, voor Origi en Denayer zit het CL-avontuur er op.

Porto - Lille 2-0

Porto was in Lille al gaan winnen en wilde het nu in eigen huis ook afmaken. Divock Origi wou daar met Lille echter een stokje voorsteken. Ook Anderlecht supporterde alvast voor de bezoekers, om eventueel in pot 3 te raken bij de CL-loting vrijdag.

Het mocht echter niet baten: bij de rust was het nog 0-0, maar in de tweede helft was Porto baas. Het scoorde snel via Brahimi en Martinez deed halfweg de tweede helft de boeken helemaal dicht. Lille probeerde nog, maar kon het niet meer goedmaken. Voor Origi wachten dus de potten van de Europa League.

Celtic - Maribor 0-1

Celtic Glasgow was met een gelukje in de play-off ronde van de Champions League geraakt omdat Legia Warschau een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld. En na de 1-1 in Slovenië mocht het zelfs dromen van de vetpotten van de groepsfase.

Zover kwam het echter niet: een kwartier voor tijd tikte Marcos Tavares Glasgow in rouw. Maribor mag zich zo opmaken voor de poulefase. Bij Celtic bleef Denayer de hele partij op de bank zitten.

APOEL - Aalborg 4-0

Na de 1-1 in Denemarken had APOEL Nicosia nog wat werk voor de boeg. Via Vinicius en De Vincenti was de klus echter voor de rust al geklaard. Na de koffie dikten Aloneftis en Sheridan de score nog aan: 4-0 en zo mogen de Cyprioten naar de poules van de Champions League. Vorig jaar was Zulte Waregem nog te sterk in de play-offs van de Europa League.

BATE Borisov - Slovan Bratislava 3-0

Bate Borisov wou in eigen huis de kwalificatie afdwingen na de 1-1 in de heenmatch in Slovakije. En dat lukte ook: Gordeychuk zorgde voor de openingstreffer voor de rust, pas tien minuten voor tijd sloeg de wedstrijd in een beslissende plooi.

Eerst was er rood voor Soumah en dat ondertal bleek Bratislava fataal, want vijf minuten later diepte Bate de score uit via Krivets en Rodionov. De Wit-Russen mogen zich dus opmaken voor het kampioenenbal.