Datum: 30/08/2014 20:00
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen rolt tien Bruggelingen makkelijk op

Moeskroen heeft kinderlijk gemakkelijk de maat genomen van Cercle Brugge. Na een dikke tien minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, na rood voor Werner en de 2-0 op het bord. De seizoensrevelatie komt zo voorlopig op de tweede plaats na een knappe zege: 4-0.

Beide teams konden met vertrouwen beginnen aan speeldag 6, want ze sprokkelden de voorbije weken al meer punten dan vooraf werd gedacht. Bij de bezoekers had Staelens zelfs luxeproblemen bij het opstellen van zijn basiself, enkel Cornelis was geblesseerd.

Aan de overkant iets meer problemen: door de schorsing van Delacourt moest Jeanvier centraal achterin spelen. Verder konden maar vijf spelers op de bank plaatsnemen, door een chronisch gebrek aan Belgen in de selectie: amper vier.

Match na kwartier beslist

Lang moesten we niet wachten op de eerste vreugdekreten van de thuisaanhang: nog in de eerste minuut was het al prijs, met dank aan Langil en Diaby - hoe kan het ook anders? De eerste met een voorzet van op rechts, de tweede kon simpelweg binnen tikken.

Tien minuten later was Diaby alweer op wandel, Werner had maar een oplossing: tegenhouden in de voeten. Rood voor de goali die vorige week nog voor de drie punten zorgde voor de Vereniging, Michel zette van op de stip de 2-0 op het scorebord. Match gespeeld, Moeskroen kon gaan domineren vanuit een zetel.

Gewoon oppermachtig

De rest van de eerste helft probeerde Cercle Brugge wel, maar het kon absoluut niet aanknopen met het niveau van de thuisploeg. Tien minuten voor rust zorgde Badri voor het orgelpunt, de tweede helft was een maat voor niets.

In die tweede helft kwamen de bezoekers toch wat opzetten, maar verder dan een kopbal van Kabananga tegen de paal kwamen ze niet. Aan de overkant knalde Diaby in de slotfase nog zijn tweede van de avond en zesde dit seizoen tegen de netten. Een gemiddelde van 1 per match, erg knap en goed voor de gedeelde topschuttersstand.

Moeskroen met 11 op 18 ook knap tweede in de stand, Cercle staat na de overwinning van vorige week terug met de voeten op de grond. (AVL)