Speeldag: Speeldag 3
Stadion: White Hart Lane
Tottenham-Belgen krijgen pak slaag van Liverpool
Sander De Graeve

In Engeland stond vanmiddag de topper tussen Tottenham Hotspur en Liverpool op het programma. De bezoekers haalden zwaar uit op White Hart Lane en wonnen met duidelijke 0-3 cijfers. Alle Belgen kwamen in actie. Verder verloor Hull opnieuw.

Tottenham-Liverpool 0-3

De partij kon niet slechter beginnen voor de thuisploeg. Al na zeven minuten trof Sterling raak voor de bezoekers. Bij Liverpool stond Mignolet tussen de palen, Chadli en Vertonghen stonden in de basis voor Tottenham.

Bij Liverpool startte Balotelli. Hij kreeg meteen een beestachtige tackle van Dier te verwerken, maar die werd niet bestraft met geel. Later in de match maakte Dier opnieuw een overtreding, dit keer wel met gevolgen. Hij ging domweg aan zijn rechtstreekse tegenstander hangen en veroorzaakte een strafschop. Routineklus voor Gerrard en 0-2.

Het was nog niet gedaan voor Tottenham. Elf minuten later maakte Alberto Moreno zijn eerste goal in de Premier League. Sterling miste nog dé kans op de 0-4, maar hij liet die onbegrijpelijk liggen. Tottenham is aan bezinning toe. Dembélé kwam er nog in, maar kon de bakens niet meer verzetten.

Aston Villa-Hull City 2-1

Ook Hull City kon zich niet herpakken na de uitschakeling in de Europa League tegen Sporting Lokeren. The Tigers kwamen bij Aston Villa al na een dik half uur op een dubbele achterstand. Jelavic kon nog milderen, maar verder kwam Hull niet.