Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Santiago Bernabeu
Groep B: Real maakt schroot van Basel, Liverpool wint na bizar einde

Real Madrid is overtuigend begonnen aan het kampioenenbal. Het tikte Basel van de mat en won met 5-1. Ook Liverpool won, zonder overschot in allerijl - na een erg bizarre eindfase.

Real Madrid - Basel 5-1

De Madrilenen hadden geen kind aan Basel en haalden flink uit: 5-1. Op het halfuur was de match al helemaal gespeeld: een eigen doelpunt van Suchy en goals van Bale en Ronaldo deden de Zwitserse deur echt snel dicht: 3-0.

In een dolle minuut scoorde eerst Rodrigueze voor de thuisploeg, even later milderde Gonzalez voor de bezoekers. Het orgelpunt moest toen nog komen, want in de tweede helft maakte Benzema hét doelpunt van deze eerste speelavond in de Champions League. En meteen ook doelpunt 1000 van de Madrilenen in Europa.

Liverpool - Ludogorets 2-1

Liverpool had heel erg veel moeite met de Bulgaren van Ludogorets. Het werd een hele nerveuze match waarin het lang wachten was op een doelpunt. Liverpool was de betere ploeg, maar de bezoekers kwamen er meermaals goed uit.

Toen Marcelino tot bij Bezjak stak was Mignolet geklopt, maar de paal bracht redding op Anfield Road. Tien minuten later was het aan de overkant wél raak via Balotelli, die meteen een heel belangrijk doelpunt maakte.

In een tumultueus slot gebeurde er nog vanalles. Eerst zette Dani Abalo de bordjes in evenwicht - kwam Mignolet daar niet wat onbezonnen uit? - en nog was het niet gedaan: Borjan haalde Manquillo neer en de goalie was geklopt op de elfmeter van Gerrard.