Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Goodison Park
De Belgengroep: Everton overklast Wolfsburg, Lille gelijk tegen Krasnodar
Manuel Gonzalez

De groep waar we als Belgen het meest naar uitkeken was groep H, een groep des doods met drie teams met Belgen in: Everton, Wolfsburg en Lille. Na speeldag 1 is Everton de grote winnaar, met Mirallas als doelpuntenmaker.

Everton - Wolfsburg 4-1

Hét duel tussen Belgen was dat tussen Everton en Wolfsburg. De thuisploeg deed het een hele match met Mirallas, Lukaku werd twintig minuten voor tijd gewisseld. Bij de bezoekers speelde Malanda een helft, De Bruyne de hele match.

Via een owngoal van Rodriguez kwam Everton al snel op voorsprong. Het bleef baas en met een doelpunt vlak voor en na de rust werd de match helemaal beslist. Ook Mirallas pikte in de slotfase nog zijn doelpuntje mee, Rodriguez kon de eer nog redden voor de Duitsers.

Lille - Krasnodar 1-1

Voor het Lille van Divock Origi was het vooral zaak om tegen Krasnodar zeker geen punten te laten liggen met het oog op de matchen tegen Everton en Wolfsburg in het verschiet.

Via Laborde kwamen de bezoekers echter op voorsprong en dan werd het moeilijk tegen heel stug verdedigende bezoekers. Enkel een vrije trap van Kjaer kon nog soelaas brengen, verder dan 1-1 kwam Lille niet meer. Origi speelde bij de Fransen de hele match.