Datum: 19/09/2014 20:30
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Invaller Galvez Lopez zorgt voor nieuwe nederlaag Essevee

Zulte Waregem heeft ook op het veld van Charleroi een zure nederlaag moeten incasseren. Met tien knokte het zich in de tweede helft in de match en leek het op weg naar minstens een punt, tot invaller Galvez Lopez de punten thuis hield: 2-1 voor de Zebra's.

Aernout Van Lindt in Charleroi

Charleroi en Zulte Waregem stonden beiden in de kelders van het klassement na zeven speeldagen en wilden dus maar wat graag een driepunter pakken. Beide supportersschares bleven echter positief: de Zebra's werden de hele match ondersteund, de bezoekers hadden ludieke spandoeken en veel (400 man) mee naar het verre Henegouwen. "Nog 33x winnen en we zijn kampioen", stond er te lezen.

Bij de Carolo's zagen we vrijwel de verwachte namen, bij Zulte Waregem schoof Olafur Skúlason een rijtje achteruit naar de plaats van de geblesseerde Colpaert, waardoor Labor naar de bank werd verwezen. Voorin Sylla als eenzame spits, al stuurde Dury tijdens de rust bij om ook Plet naast hem in de spits te spelen.

Charleroi baas voor de koffie

En dat was ook nodig aan de rust, want voor de koffie was Charleroi heer en meester in het Stade Du Pays. Na vijf minuten leverde dat al op: Saglik met een knappe voorzet naar de tweede paal, waar een beresterke Tainmont kon terugleggen en zo Kitambala de 1-0 op een presenteerblaadje aanbieden.

Daarna bleef de thuisploeg aandringen, terwijl Essevee niet verder kwam dan een paar halve kansjes via vooral Sylla. Dat Fauré niet scoorde voor de pauze? Te wijten aan een sterke Bossut, maar vooral aan ineffeciëntie van de spits. En ook Dewaest had van kortbij moeten scoren. Essevee zette daar weinig tegenover en moest bovendien een hele helft met tien verder na dom rood voor N'Diaye.

Op weg naar spiegelmatch ...

De tweede helft was helemaal anders: Essevee was - ondanks dat ze moesten spelen met een man minder - baas en kwam ook opzetten. Het duurde even voor de pogingen in het kader gingen, maar via Troisi kwam de gelijkmaker er al bij al nog snel uit. Hij kon een bal van Jorgensen die door het bos ging makkelijk meepikken en in de korte hoek zitten.

Toen Marcq knullig inging op Plet en daarmee zijn doodvonnis tekende - twee keer geel is rood - leek de match helemaal te gaan kantelen. De bezoekers hadden de beste kansen en drongen aan.

... tot invaller de mokerslag geeft

Maar het slotakkoord was uiteindelijk toch nog voor de thuisploeg. Invaller Galvez Lopez ging meteen met de bal aan de haal en na een 1-2 met Saglik kon hij meteen de touwen bol zetten.

Jammer voor Essevee, dat nog fluks uit de touwen kwam gekropen en volop op zoek ging naar een nieuwe gelijkmaker, maar ondanks een knal van Skúlason op de kruising en nog enkele kopkansen voor Plet kwam de 2-2 niet meer uit de lucht vallen.