Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Club legt er zes in het Aalsterse mandje
Manuel Gonzalez

Club Brugge had vanavond geen enkele moeite met Eendracht Aalst. De tweedeklasser werd voor de pauze in een dolle minuut monddood gemaakt. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een ruime 6-1-overwinning.

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge ontving vanavond Eendracht Aalst in het kader van de zestiende finales van de Cofidis Cup. Michel Preud’homme hield woord en sloeg aan het roteren. Zo kreeg Davy De fauw nog eens een basisplaats, terwijl Nicolas Castillo en Tom De Sutter – beiden net terug van een bezoek aan de lappenmand – elk een helft voor hun rekening namen.

Aalst genekt in dol minuutje

Bij de Ajuinen stonden met Tjendo De Cuyper en Kevin Van Den Noortgaete twee ex-Bruggelingen op de mat. Laatstgenoemde had eigenlijk nog geen bal moeten pakken, maar viste na een kwartiertje al zijn tweede bal uit zijn netten. Nicolas Castillo verlengde een bal van Nikola Storm voorbij Van Den Noortgaete. Een minuutje later tekende laatstgenoemde voor de 2-0.

De tweedeklasser kon daar eigenlijk bitter weinig tegenover zetten. Meer zelfs: Van Den Noortgaete behoedde zijn ploeg met enkele puike voetvegen van een grotere achterstand. En wat te zeggen van de toeschouwers op Olympia? Een slordige drieduizend fans, netjes verdeeld over beide teams. Geen hoogvlieger dus...

Gedoz beslist wedstrijd

Eendracht Aalst kwam na de rust zonder vrees uit de kleedkamer. En dat resulteerde zelfs bijna in de aansluitingstreffer via Ratko Vansimpsen. Kevin Janssens had de hoek dan weer voor het uitkiezen, maar de voormalige middenvelder van onder meer Lierse SK en Cercle Brugge legde het leer aan de verkeerde kant van de paal. Uiteindelijk lukte Gianni De Neve toch nog de eerredder voor de Ajuinen. Al had Club ook al gescoord via een strafschopdoelpunt van Felipe Gedoz, 3-1.

Club ging dan maar verder met wat we een rustige dominantie kunnen dopen. Ook De Sutter mocht bij zijn wederoptreden meteen juichen, terwijl José Izquierdo een tweede blauw-zwarte strafschop voorbij Van Den Noortgaete knalde, 5-1. De Sutter legde in blessuretijd met zijn tweede van de avond de 6-1-eindstand vast. Op die manier had Club Brugge eigenlijk geen problemen met het nummer vijf uit de Proximus League. Hopelijk vinden iets meer fans in de achtste finales de weg naar Jan Breydel...