Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Emirates Stadium
Groep D: Arsenal hakt Galatasaray in de pan
Manuel Gonzalez

In de groep van Anderlecht stond er nog een ander duel op het programma. Arsenal hakte daarin in eigen huis Galatasaray in de pan. Held in de 4-1 overwinning was Danny Welbeck met een hattrick.

Arsenal had na de nederlaag in Dortmund iets recht te zetten tegen Galatasaray en wilde - met het oog op het vervolg van de groep - in eigen huis zeker geen punten laten liggen. Dan moest het wel voorbij de stugge Turken, die op speeldag 1 in allerijl een puntje wisten te rapen tegen Anderlecht.

In Engeland verging het Galatasaray echter heel wat minder. Halfweg de eerste helft werd de druk van de thuisploeg beloond met een eerste doelpunt: Sanchez met een gemeten pass op Welbeck, die het cadeautje in ontvangst nam. Even later verdubbelde diezelfde Welbeck opnieuw op knappe wijze de voorsprong.

Hattrick Welbeck

Felipe Melo zag het licht even uitgaan en pakte uit met een vreselijke tackle op Alexis Sanchez: slechts geel. Sanchez zelf? Die liet het niet aan zijn hart komen en maakte de match nog voor de koffie helemaal monddood: 3-0 na goed naar binnen snijden en mooi de verre hoek gevonden te hebben.

Ook in de tweede helft bleef Arsenal alomtegenwoordig. Welbeck vond de ruimte achter Kaya en deed met een knappe liftbal de netten opnieuw trillen: hattrick voor de gewezen aanvaller van Manchester United, 4-0 voor Arsenal. Even werd het nog warm na rood voor Szczesny en een penaltygoal van Yilmaz, maar verder kwamen de Turken niet meer.