Datum: 01/10/2014 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 2
Groep B: Liverpool laat zich ringeloren, Real Madrid in allerijl

In groep B verloor Simon Mignolet met Liverpool dure punten in Basel. Real Madrid leek ook op weg naar puntenverlies, maar won uiteindelijk wel nog. De Bulgaren blijven na twee knappe prestaties puntenloos achter.

Basel - Liverpool 1-0

In Basel - Liverpool was de eerste match om snel te vergeten. Beide teams wisten al bij al weinig klaar te spelen en leken vooral bang om een tegendoelpunt te slikken, eerder dan zelf te willen scoren.

Na de rust was het dan alsnog snel prijs voor de thuisploeg: Streller kon na een corner van dichtbij de 1-0 tegen de touwen prikken. Het signaal voor Liverpool om er iets van te gaan maken, maar dat lukte niet. Het bleef bij 1-0, een nieuwe nederlaag voor Mignolet en Liverpool ondanks nog enkele goede kansen voor Sterling en Markovic om alsnog iets te gaan rapen.

Ludogorets - Real Madrid 1-2

Ook Real Madrid leek lange tijd op weg naar verrassend puntenverlies. Het was al snel op achterstand gekomen in Bulgarije, tegen een sterk startend Ludogorets

Marcelinho zette de thuisploeg al na vijf minuten op voorsprong. Toen even later Ronaldo een strafschop miste en ook een doelpunt onterecht afgekeurd zag, leek er een stunt in te gaan zitten voor de Bulgaren.

Net als op speeldag 1 was het echter ook deze keer net niet voor de thuisploeg. Eerst zorgde Ronaldo halfweg de eerste helft alsnog voor de gelijkmaker vanop de stip, een kwartier voor tijd tikte Benzema het winnende doelpunt tegen de touwen.