Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Le Canonnier
Bateau schenkt Malinwa in extremis nog puntje
Manuel Gonzalez

Royal Mouscron Péruwelz en KV Mechelen hebben vanavond de punten gedeeld. De thuisploeg leek lange tijd op weg naar de overwinning, maar in de slotfase bezorgde Sheldon Bateau zijn team alsnog een puntje.

Cédric De Volder in Moeskroen

Royal Mouscron Péruwelz en KV Mechelen slaagden er vanavond niet in om een massa volk naar Le Canonnier te loodsen. Bij de bezoekers kreeg Glenn Claes van Aleksandar Jankovic de voorkeur op Alessandro Cordaro. Bij de thuisploeg moest Pierrick Cros met een rugblessure in extremis afhaken. Niet Sven Dhoest, maar de 37-jarige Patrick De Vlamynck begon onder de lat.

Paal en lat

En voor de pauze waren de kansen voor Malinwa. Al in de eerste minuut van de partij kwam Sofiane Hanni alleen voor De Vlamynck, maar de tweede doelman van Mouscron Péruwelz had een uitstekende redding in huis. De Franse Algerijn kreeg op slag van rust een herkansing, maar opnieuw lukte het niet. Tussendoor schoof Dalibor Veselinovic het leer overigens nog tegen de paal.

Mouscron-Péruwelz stak in het eerste kwartier dan wel schuchter de neus aan het venster, maar Wouter Biebauw had het eigenlijk nooit warm. Al kregen Les Hurlus op slag van rust ook een enorme mogelijk. Kevin Vandendriessche besloot ook al op het doelhout. Christophe Delacourt maakte een einde aan de eerste helft zonder doelpunten op het scorebord. En dat was eigenlijk een half mirakel…

Langil breekt de ban

Al maakte de thuisploeg dat meteen na de pauze goed. Abdoulay Diaby dweilde de volledige rechterflank af en bracht het leer strak voor de kooi van Wouter Biebauw. Steeven Langil was goed gevolgd om de 1-0 tegen het net te trappen. Opvallend genoeg nog maar het eerste competitiedoelpunt van het seizoen voor de Franse revelatie van RMP.

Dat openingsdoelpunt was dan ook meteen het signaal om de gelederen te sluiten bij de thuisploeg. Malinwa had enorm veel moeite om kansen bijeen te voetballen. Conclusie na de pauze? Het vet was duidelijk van de soep… Dan vertellen we maar iets over de niet zo talrijk opgekomen fans. “Bedankt voor de steun in 2009”, liet het thuislegioen met een spandoek weten aan hun Mechelse concullega’s.

Bateau in extremis

De fans van KV Mechelen hadden zich al neergelegd bij een nieuwe nederlaag buitenshuis, maar dat was zonder Sheldon Bateau gerekend. De verdediger tekende in de absolute slotminuten voor de gelijkmaker en het puntje. Voor de Antwerpenaren meteen het eerste punt - en dus meteen ook de eerste overwinning - dat buitenshuis wordt gepakt. RMP bleef dan weer met een kater achter...