Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: De Kuip
Eredivisie: Feyenoord met deugddoende overwinning, AZ knokt zich naar punt

Dé topper van de speeldag begint straks pas met het duel tussen PEC Zwolle en Ajax, maar in de namiddag stonden ook twee leuke duels op het programma. Feyenoord won makkelijk, AZ en Twente deelden de punten.

Feyenoord - Groningen 4-0

De Rotterdammers konden na Europese winst tegen Standard met vertrouwen toeleven naar het duel met de Groningers. En terecht, want de bezoekers werden bijwijlen weggespeeld.

Kazim-Richards wist halfweg de eerste helft de thuisploeg op voorsprong te zetten, na de koffie liep Feyenoord pas helemaal weg. Via Immers, Boetius en Te Vrede werden het duidelijke cijfers: 4-0.

AZ - Twente 2-2

AZ was goed begonnen aan de partij tegen de Tukkers en kwamen ook op voorsprong. Aan de rust had de club uit Alkmaar alles onder controle, maar in drie dolle minuten ging Twente er op en er over.

De thuisploeg gaf niet op en ging naarstig op zoek naar een doelpunt. Tankovic wist zijn team een vijftal minuten voor tijd te bevrijden en zo een puntje mee te pikken.