Datum: 29/10/2014 20:30
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Daknam
Lokeren demonstreert tegen Charleroi dat nog op de bus leek te zitten

Lokeren heeft kinderlijk makkelijk de drie punten weten thuis te houden tegen Charleroi. Na een waar doelpuntenfestival werd het 5-2 voor de Waaslanders, die klaar zijn voor de strijd met Anderlecht dit weekend.

Aernout Van Lindt in Lokeren

De match tussen Lokeren en Charleroi moest met een dikke vijf minuten vertraging beginnen, omdat de spelersbus van Charleroi vast zat in de file. Via politiebegeleiding raakten ze alsnog min of meer op tijd in het stadion om de match aan te vatten.

Peter Maes kon terug beschikken over Galitsios, dus schoof hij terug wat in de verdediging, omdat Scholz rood pakte in Moeskroen. Patosi kreeg zijn eerste basisplaats van het seizoen en zou het vertrouwen van de coach niet beschamen. Mazzu van zijn kant verraste door de elf van vorige weekend te gebruiken, nochtans waren een aantal spelers terug ter beschikking.

Charleroi blijft op de bus zitten

Wat we in de eerste helft te zien kregen? Iets wat veel te maken had met een verschil tussen hemel en aarde. Kwamen de bezoekers dreigen? Ja, een zestal keer raakten ze over de middenlijn. Met dank aan enkele slordigheden van de Waaslanders, enkel dan kwam Charleroi piepen.

Verder gaven ze vooral niet thuis, alsof ze nog op de bus zaten. Twee spelers uitlichten: doelman Penneteau kon er al bij al weinig tot niets aan doen en voorkwam nog een viertal keer erger, Neeskens Kebano zorgde met enig mooie vrije trap voor een lichtpuntje voor de Carolo's.

Lokeren domineert en demonstreert

Verder was het dus al Lokeren dat de klok sloeg. Patosi opende al na vijf minuten - met een gelukje via François - de score, daarna ging het snel. De Waaslanders mogen zich enkel aanwrijven dat ze voor de rust de score vergaten te doen oplopen. Dutra en Persoons misten dotten van kansen, Penneteau was op de afspraak.

François was uiteindelijk de grote pechvogel: na de halve owngoal raakte hij een bal met de hand in het strafschopgebied. Mooie redding, maar dus wel rood en strafschop. Maric twijfelde niet, de match was bij rust gespeeld.

Na de koffie kwam Charleroi via een strafschop even in de match, een sterke Vanaken knuffelde de hoop meteen dood. Patosi en Dutra bewezen nog hun killerinstinct en zorgden zo voor een niet eens overdreven 5-2 eindafrekening. Dit weekend wacht in het Astridpark wel een tegenstander van een ander kaliber voor Lokeren.