Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Freethiel
Waasland-Beveren heeft aan één doelpunt genoeg tegen Oostende
Manuel Gonzalez

Waasland-Beveren heeft vanavond met het kleinste verschil gewonnen van KV Oostende. In een wedstrijd zonder veel spektakel en kansen was een doelpunt van Renaud Emond genoeg voor de overwinning. De Waaslanders springen door de driepunter naar een iets geruststellendere twaalfde plaats.

Cédric De Volder in Beveren

Waasland-Beveren had de punten vanavond meer dan nodig. Ronny Van Geneugden verwelkomde David Hubert en Robson da Silva terug uit schorsing en schonk beide spelers hun basisplaats terug. Bij KV Oostende was het vruchteloos zoeken naar Andile Jali. De Zuid-Afrikaan kreeg van Fred Vanderbiest de toestemming om in zijn thuisland afscheid te nemen van Senzo Meyiwa.

Het Oostende dat afgelopen woensdag nog KVC Westerlo van het kastje naar de muur speelde leek in het niets op het uitgebluste spel dat the Kustboys in de eerste helft op de Freethiel lieten zien. Waasland-Beveren was de betere ploeg, maar moest daar eigenlijk amper moeite voor doen. Echte kansen kregen de opgekomen fans in het eerste kwartier van de wedstrijd dan ook niet te zien.

Emond met enige doelpunt van partij

Al trokken de Leeuwen wel met een verdiende voorsprong naar de kleedkamers. Na een dikke twintig minuten voetballen vond Hubert Renaud Emond door een bos Oostendse benen. De 22-jarige aanvaller schoof het leer overhoeks voorbij een kansloze Didier Ovono. Oostende mocht de eerste periode overigens nooit met z’n elven eindigen. Fernando Canesin Matos – al geel geboekt – ging fors door op de schenen van Colin Coosemans. Christof Dierick was de Braziliaan genadig.

De tweede helft was eigenlijk een maat voor niets. De Freethiel werd nog eventjes wakker geschud door een kopbal op de dwarsligger van Amido Baldé. Aan de overkant had Coosemans een goede redding in huis op een schot van Franck Berrier. Tussendoor koos Van Geneugden voor extra zekerheid door David Destorme in de ploeg te brengen voor Emond. De oefenmeester werd door de thuisaanhang bedankt met een fluitconcert.

Van vijftien naar twaalf

Terecht of niet, daar spreken we ons niet over uit. Maar het plannetje van de Leeuwen werkte, punt. Waasland-Beveren viert deze Allerheiligen met een overwinning en dat was ondertussen al geleden van begin oktober (1-0 tegen Cercle Brugge, nvdr.). Bovendien springen de geelhemden over datzelfde Cercle en Lierse SK en naast Royal Mouscron Péruwelz naar een meer geruststellende twaalfde plaats in de stand.