Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Veltins-Arena
Overzicht Duitsland: Belgen niet aan het feest met Gladbach en Wolfsburg
Diederik Geypen

De Duitse Bundesliga is na de interlandperiode toe aan speeldag 12. Kevin De Bruyne liep met Wolfsburg al snel tegen een 3-0-achterstand aan, maar knokte nog ei zo na terug. Ook nummer drie in de stand Gladbach ging onderuit.

Schalke 04 –Wolfsburg 3-2

De Wolven wisten niet wat hen overkwam in Gelsenkirchen. Choupo-Moting had wel zijn dagje en legde er meteen twee binnen. Na 25 minuten op de klok stond het zelfs al 3-0. Fuchs deed er voor de thuisploeg nog een goal bij.

Wolfsburg probeerde nog voor rust de rug te rechten. De Kroaat Olic milderde tot 3-1. Na de koffie gingen de bezoekers met hun revival door. Invaller Bendtner trapte de aansluitingstreffer binnen, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Wolfsburg ziet zo Bayern weglopen in de stand.

Gladbach – Eintracht Frankfurt 1-3

Bij Borussia Mönchengladbach geen Thorgan Hazard in de basis. Onze landgenoot zag vanop de bank teammaat Nordtveit die Fohlen wel al na vijf minuten op 1-0 zetten.

Na de pauze een heel ander spelbeeld in Borussia-Park. Stendera en Meier toverden op drie minuten tijd de achterstand om in een voorsprong. In minuut 67 mocht Hazard dan toch zijn opwachting maken, maar een verandering bracht dat niet teweeg. Inui zorgde zelfs nog voor 1-3.

Bayern München – Hoffenheim 4 - 0

Koploper Bayern kende op eigen bodem geen moeite met Hoffenheim. Götze en Lewandowski vonden nog voor rust de weg naar de netten. Nadien controleerde der Rekordmeister de partij met het oog op de CL-match tegen Man City. Robben en Rode dikten in de slotminuten de score nog aan tot 4-0.

Paderborn – Borussia Dortmund 2 - 2

Dortmund wilde zijn wederopstanding verderzetten bij de promovendus. Goals van Aubameyang en Reus leverden de Borussen een 2-0-ruststand op. Toch veerde Paderborn recht in het tweede bedrijf. Rugg en Saglik sleepten nog een gelijkspel uit de brand. Op de koop toe zag de CL-tegenstander van Anderlecht doelpuntenmaker Reus uitvallen met een nieuwe blessure.