Datum: 23/11/2014 16:45
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Overzicht Eredivisie: Twente klimt naar derde stek en Cambuur in 7 dolle minuten voorbij Utrecht
Caroline Tonnelier

FC Twente blijft meedraaien bovenin het klassement. De ploeg uit Enschede pakte de volle buit bij de moeilijke verplaatsing naar PEC Zwolle.

PEC Zwolle 1-2 Twente

De thuisploeg kwam net voor het halfuur wel nog op voorsprong dankzij Ryan Thomas. Net voor de rust zette Castaignos de gelijkmaker op het bord. De spits werd de man van de match, want ook de winnende treffer kwam van zijn voet.

Heracles 3-1 ADO Den Haag

Ook ADO Den Haag slaagde er niet in zijn voorsprong vast te houden. In het eerste halfuur waren de bezoekers duidelijk de baas. Gehrt bekroonde het overwicht met een doelpunt. Na de gelijkmaker van Tannane keerde de wedstrijd helemaal. Bruns en opnieuw Tannane zorgden nog voor de rust voor de 3-1, die ook de eindstand werd.

Utrecht 1-3 Cambuur

In de middenmoot stond een zespuntenmatch op het programma tussen Utrecht en Cambuur. Allebei begonnen ze met 17 punten aan de match. De inzet was een plek in de subtop. Na een strafschop van Boymans begon Utrecht het best aan de match, maar Barto maakte nog voor de rust gelijk. Na de koffie ging Cambuur er via Ogbeche en Meleg over. Het team staat zo op een mooie zesde stek.