Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Achter de Kazerne
Oostende kaapt een puntje mee Achter De Kazerne
Manuel Gonzalez

KV Oostende heeft vanavond een puntje gepakt bij KV Mechelen. De wedstrijd eindigde in een scoreloos gelijkspel. In de slotminuten pakte Didier Ovono nog een strafschop van Dalibor Veselinovic.

Cédric De Volder en Aernout Van Lindt in Mechelen

• Mechelen domineerde, maar Oostende brak niet
  • Ovono pakt strafschop in slotminuten
  • Oostende pakt vier op zes tegen Malinwa

KV Mechelen ontving vanavond KV Oostende Achter De Kazerne. Na een indrukwekkende minuut stilte voor Klas Ingesson (voormalig sterkhouder tussen 1990 en 1993, nvdr.) schoot Malinwa vol vuur uit de startblokken.

Doelpunt gaat niet door

Het zat de Maneblussers – die niet al te veel overschot hebben op de rode streep – allesbehalve mee. Mechelen was duidelijk de betere ploeg, maar Dame Fortuna koos de kant van the Kustboys.

Een prachtig doelpunt van Dalibor Veselinovic werd door Frederik Geldhof vreemd genoeg afgekeurd, terwijl de Servische aanvaller op slag van rust ook nog eens op de paal mikte.

Biebauw bleef wakker

Al bleef het opletten voor de thuisploeg. Bij gebrek aan mogelijkheden voor Oostende besloot Seth De Witte een voetje te helpen. Wouter Biebauw behoedde zijn team voor een onterechte achterstand met een puike beenveeg.

Na de rust hetzelfde spelbeeld: Mechelen domineerde, maar Oostende brak niet. Op het uur was het overigens Sofiane Hanni die het doelhout viseerde, terwijl Glenn Claes een dot van een kans in de prullenmand smeet.

Matthys redt meubelen

Het bleef 0-0, maar Oostende pleegde ei zo na een ware hold-up. Carl Hoefkens verschalkte Biebauw met een rake kopslag, maar de goed ingevallen Tim Matthys dook het leer nog uit de kooi. In de slotminuten faalde Veselinovic zelfs nog van op de stip. Didier Ovono pakte de elfmeter, maar we vragen ons nog steeds af hoe de Serviër er in de herneming in slaagde om te missen.

KV Oostende pakt op die manier een vier op zes tegen KV Mechelen en mag daar – zeker op basis van deze partij – heel blij mee zijn. Malinwa heeft dan weer dringend een driepunter nodig. Het voetbal is niet slecht, maar het degradatiespook kiest de klanten op basis van de puntjes.