Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Freethiel
Waasland-Beveren zet tienkoppig Moeskroen (met de nodige moeite) opzij
Timothy Collard

Waasland-Beveren heeft Moeskroen-Péruwelz vanavond met de nodige moeite opzij gezet. Halverwege keken de Waaslanders tegen een achterstand aan, maar na de pauze sloeg de wedstrijd helemaal. Emond en vooral Destorme kroonden zich tot matchwinnaar.

Tiimothy Collard in Beveren

Ronny Van Geneugden opteerde voor een 4-4-2 met Cale als linksmidden en het intussen vaste spitsenduo Emond-Baldé. Bij Moeskroen geen Delacourt en Vandendriessche, beide heren waren geschorst.

De wedstrijd tussen Beveren en Moeskroen begon met een ellenlange studieronde. “Niet al te veel risico’s nemen”, leken beide trainers vlak voor aanvang van de wedstrijd wel gezegd te hebben. Vlak voor het verstrijken van het eerste kwartier toch opwinding: Badri moest scoren, maar vergat zijn hoofd goed tegen de bal te zetten.

Topschutter Diaby mist niet

De wedstrijd sleepte zich verder richting de rust, zonder al te veel kansen en met nogal wat slordigheden. Maar voor doelpunten is er dan altijd wel ene Abdoulay Diaby aanwezig bij Moeskroen. De spits werd het straatje in gestuurd en faalde niet oog in oog met Coosemans: 0-1 en reeds nummer elf voor de Fransman dit seizoen.

Moeskroen mocht zich niet enkel gelukkig prijzen dat het met 0-1 ging rusten, maar ook dat het nog met elf spelers op het veld stond. Monteyne ging driest door op D’Ulivo, maar ontsnapte aan een rood karton en kreeg slechts geel.

Maar plots slaat de wedstrijd om

Na de pauze was het woord dan maar aan Waasland-Beveren, waar Van Geneugden meteen ingreep met de inbreng van Destorme. De Leeuwen trokken ten aanval en na amper vijf minuten volgde al een mooie beloning voor de drang naar voren.

De Vlamynck loste een schot en Emond – zoals het een spits betaamt op de juiste plek – duwde de rebound simpel tegen de touwen. Niet veel later nog meer goed nieuws voor de thuisploeg. Monteyne liep dan toch tegen rood aan, zij het niet rechtstreeks. In de eerste helft was het dus slechts uitstel van executie voor de linksback.

Destorme matchwinnaar

“Erop en erover”, zou je dan denken. Niets was echter minder waar. Waasland-Beveren wilde wel en probeerde ook wel, maar verder dan goede intenties kwam het team van Van Geneugden niet.

Maar bij Beveren hadden ze hun timing héél erg goed gekozen. In minuut 89 kon Destorme alleen op doel af en via doelman De Vlamynck trapte de invaller het leer tegen de netten. Drie gouden punten voor de Waaslanders, die zo naderen op Moeskroen.