Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Jan Breydel
Heel zwak Cercle pas in verlengingen voorbij derdeklasser
Sander De Graeve

Cercle Brugge won vanavond van Coxyde met 3-0 en plaatste zich zo voor de kwartfinales van de Beker van België. Geen verrassing, denkt u? Die 3-0 kwam er pas in de verlengingen, toen een verdienstelijk Coxyde door de beste krachten heen zat.

Sander De Graeve in Brugge

• Beide teams niveau 2e klasse
  • Meer actie in verlengingen
  • Coxyde speelde thuismatch
  • Uiteindelijk toch 3-0

Al in de eerste minuut waren we vergeten dat de match in Brugge gespeeld werd. De supporters van KVV Coxyde waren talrijker én luidruchtiger. “Wij zien elkaar in tweede klasse”, “Het is stil aan de overkant” en “Cercle kan niet mee”, klonken luid door het Jan Breydelstadion.

De Vereniging trok zich daar aanvankelijk niets van aan en liet de bezoekers in de eerste tien minuten even op de adem trappen. Sukuta-Pasu en Bacelic-Grgic misten de kansen. Vooral bij die tweede moest de bal erin. Hij kopte voor een leeg doel naast.

Sterke Ternier

Na die beginfase herwon Coxyde het vertrouwen van in de competitie, elf zeges op een rij, weet je wel. Vooral kapitein Ternier toonde zich een vinnig, technisch spelertje. Coxyde liet de bal aan Cercle, maar counterde gevaarlijk.

Vooral een bal op de kruising van Laurent Vandamme deed het Jan Breydelstadion opschrikken. De derdeklasser toonde zich iets meer gemotiveerd. De twee gele kaarten in die eerste helft waren voor Cercle. Tekenend.

Na de rust toonde de Vereniging goeie wil, maar na tien minuten herstelde, net als in de eerste helft, Coxyde opnieuw het evenwicht. Hoe langer het 0-0 bleef, hoe meer Coxyde erin ging geloven. Onder impuls van Ternier en Loeters werd het op het uur de beter ploeg.

Bij Cercle zagen we dramatisch voetbal. Beide teams presteerden op het niveau van de modale tweedeklasser. Voor derdeklasser Coxyde is dat een compliment, voor Cercle een kleine blamage. En de fans van Coxyde? Die amuseerden zich te pletter.

Het bleef bij 0-0 in de reguliere speeltijd en we kregen verlengingen. In de eerste verlenging gebeurde al meer dan in de hele wedstrijd. Kabananga kreeg twee uitstekende kansen en Cool moest tussenbeide komen op een poging van D'Haene.

Coxyde werd moe en was eraan voor de moeite in de laatste minuut van die eerste verlenging. Vrije trap Cornelis en Bourdin mocht aan de tweede paal binnen tikken. Plots lukte het wel voor de Vereniging, want ook D'Haene en Maertens kwamen nog tot scoren. Zo ging een dramatisch Cercle toch door en kreeg Coxyde nul op het rekest voor de inzet.