Robby Morren

Westerlo heeft een hele belangrijke stap naar het behoud gezet. De troepen van Van Veldhoven pakten 3 cruciale punten tegen Cercle. Voor de Vereniging worden het nog bange weken.

Robby Morren in Westerlo

Beide coaches voerden één wijziging door in hun elftal. Van Veldhoven hield Molenberghs op de bank en bracht Lecomte aan de aftrap. Bij Cercle kwam Kristof D’Haene in de ploeg. Haroun was nog steeds niet voldoende fit.

De thuisploeg nam de wedstrijd onmiddellijk in handen en bleef de ganse eerste helft de betere ploeg. Goed was het allemaal niet wat beide teams op de Kempische grasmat brachten, maar Westerlo voetbalde  wel enkele doelrijpe kansen bijeen.

Gebrek aan efficiëntie bij Westerlo

Al na 3 minuten krulde Schouterden een prima voorzet voor doel, Diagne had moeten scoren maar kreeg het leer niet onder controle. De huurling van Juventus kreeg nog een tweede uitstekende kans maar ook die trapte hij centimeters over.

Schouterden en Annys vuurden nog kogels af, maar Werner hield de netten schoon. Zijn overbuur, Van Langendonck, moest slechts één keer in actie komen op een prima schot van D’Haene.

Belangrijke goal Apau

Kort na de pauze zorgde Mitch Apau voor de verdiende 1-0. Hij haalde vanop een kleine 20 meter hard uit en versloeg doelman Werner via de lat. De Kemphanen wisten de controle over de wedstrijd te behouden zonder echt gevaarlijk te zijn.

Vidarsson gooide halfweg de tweede helft Caenepeel en Muzaqi in de strijd op zoek naar de gelijkmaker. Veel goede wil bij Cercle dat er nog een slotoffensief uitperste maar de gelijkmaker viel niet.

Voor Westerlo lijkt het behoud nu zo goed als verzekerd dankzij de knappe 7 op 9 die het onder Harm Van Veldhoven heeft neergezet. Cercle gaat nog moeilijke weken tegemoet.