Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen vergeet het af te maken
Kevin Vanbuggenhout

Met KV Mechelen en Oud-Heverlee Leuven stonden Achter De Kazerne twee tweedeklassers tegenover elkaar die vorig seizoen nog in derde klasse uitkwamen. Voor KVM was het de eerste wedstrijd onder Kanacki en dat bracht ook verandering teweeg in de opstelling. Zowel Dhont als Thijs werden een rij naar voren geschoven. Van Hoevelen mocht achteraan blijven staan en De Pauw moest op de bank plaatsnemen. OHL deed het tot nu toe prachtig in tweede klasse en trok naar Mechelen om zijn plaats in de top vijf te behouden.

Dat de spelers van Mechelen gebrand waren op een zege was vanaf het begin duidelijk. Toch waren de eerste kansen voor OHL, met name voor Ruytinx. Eerst schoot hij over na een pass van De Falco. In de negende minuut werd een schot van Ruytinx gered door Van Trier. Na een kwartier creëerde KV een eerste kans. Een laag schot van Peeters werd door Berghmans gered met de voet. Goots heroverde daarna de bal, zette voor naar Ribus en die kopte binnen: 1-0. Enkele minuten later plaatste Ribus een vrije trap net naast. Net voor het halfuur kreeg De Falco een tweede keer geel. OHL moest dus nog een uur met tien verder. Toch lag Leuven niet echt onder. Draaischijf Remy versierde zelfs nog enkele kansen. Hij kopte naast en zag zijn vrije trap gered worden door Van Trier. KV Mechelen leidde bij de rust met 1-0.

Na vijf minuten in de tweede helft moest Van Trier zijn kunnen tonen op een nieuwe vrije trap van de bedrijvige Remy. Vijf minuten later kreeg Leuven het erg moeilijk en creëerde Malinwa drie kansen in drie minuten. Van Briel had een goed schot in huis na een vrije trap van Goots, maar Coninx keerde de bal op de lijn. Een afstandsschot van Thijs ging net over. Een minuut later werd Goots diepgestuurd, die omspeelde de keeper en leek op weg naar de 2-0. De hoek was echter iets te scherp geworden en het schot van Goots ging voorlangs. Vijf minuten later kopte Peeters naast. Mechelen morste met de kansen en mocht dus vrezen voor het spreekwoordelijke deksel op de neus. Een afstandsschot van Remy ging over. Leuven kwam beter in de match en dwong Mechelen terug. Tien minuten voor tijd ging een Leuvense kopbal naast. Drie minuten later gebeurde dan toch wat de Mechelse aanhang vreesde. El Abbadi kwam alleen voor Van Trier en stifte de bal in doel: 1-1. Na de gelijkmaker werden de KVM-supporters geprovoceerd door spelers van OHL, maar scheidsrechter Allaerts ging hier niet op in. KV wilde toch nog kost wat kost de drie punten thuis houden. Berghmans redde een laag schot van Peeters met de voet en Dhont tikte de rebound binnen. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel, een beslissing van lijnrechter Sellathin die toch wel in twijfel valt te trekken. OHL was ook nog dicht bij de winning-goal met een knal van alweer Remy de uiteen spatte op de lat. KVM-OHL bleef 1-1.

KV Mechelen vergat in de tweede helft de kansen af te maken en zo de numerieke meerderheid om te zetten in doelpunten. OH Leuven bleef geloven in de verdiende gelijkmaker en die viel ook. KVM kon weer niet winnen en komt dichter en dichter bij de degradatiezone. Leuven vierde dit gelijkspel als een overwinning.

KV Mechelen: Van Trier, Van Briel, Van Hoevelen, Vanbelle(78'Coppens), Beelenkamp, Dhont, Ribus, Peeters, Camus(69'De Pauw), Goots, Thijs

OH Leuven: Berghmans, De Falco, Coninx, Vastmans, Nwadikwa(74'Maes), Greven, Remy, Steenwegen(61'Bayock), Lambrechts(78'Lanvu), El Abbadi, Ruytinx

DOELPUNTEN: 15' Ribus 1-0, 83' El Abbadi 1-1

GEEL: De Falco, Thijs, De Falco, Lambrechts, Ribus

ROOD: 29' De Falco(2x geel)