ohlOH Leuven
kvmKV Mechelen
1-0
1-1
51' Steven De Pauw (pen)
Truyens Himke

KV Mechelen heeft alweer een nederlaag meer op haar naam staan. Ditmaal was het Oud-Heverlee Leuven dat met de volle buit ging lopen. Mechelen, dat zeker geen slechte wedstrijd speelde, had recht op meer.

Het belang van de wedstrijd voor KV Mechelen was nog voor aanvang van de wedstrijd duidelijk. De geelrode supporters hadden opschriften bij waarvan duidelijk was dat winnen een must was. “Club met ziel zoekt dido spelers”, was nog maar en van de vele spandoeken die in Leuven prijkte.

Onder een pikzwarte hemel waar liters water uitviel startte een uiterst belangrijke wedstrijd voor Malinwa. Met een onuitgegeven elftal, waar meer dan één verrassing in zat, werd meteen snedig gevoetbald. De vernieuwing op het veld resulteerde in spanning en eindelijk nog eens goed voetbal van Mechelen. Het was dan ook alweer meer dan een seizoen geleden dat de hondstrouwe supporters iets te zien kregen.
Beide teams hielden elkaar in evenwicht al moet gezegd worden dat de bezoekers toch dat tikkeltje meer gaven om aanspraak te maken op de drie punten. Eerst probeerde Tom Peeters op aangeven van Asare en nadien testte De Pauw de reflexen van thuisgoalie Berghmans. Toch konden beide niet afwerken en het oude gezegde deed zijn intrede. OHL kwam op voorsprong nadat Kenny van Hoevelen de bal slecht wegwerkte in de voeten van Janssens. Deze laatste twijfelde geen seconde en lepelde de bal mooi over Verelst in de verste hoek. 1-0 tegen de gang van het spel in en Mechelen het deksel op de neus.

Waar OHL in de eerste helft nog gelijk op ging kon het in het begin van de tweede helft enkel achter de feiten aan hollen. De fusieploeg uit het Leuvense had er alle moeite mee om Malinwa nog in te tomen. De geelrode aanval liet van zich horen en leek vastberaden de opdoffer uit de eerste periode te niet te doen.
Vijf minuten hadden de Maneblussers nodig om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Ex-KVM Bernard Morreel trok in het strafschopgebied Masina neer en de bal ging terecht op de stip. De Pauw achter de bal en 1-1.
De bezoekers voelden nu dat de weg naar de overwinning open lag en dit viel te merken ook. Amper drie minuten later kon Kanene Mechelen op voorsprong schieten, maar hij besliste op de paal. Maar na een uur spelen kregen KVM dan toch waar het recht op had, Kanene en Masina speelden de thuisdefensie op een hoopje en de eerste werkte droog af. Iedereen geloofde erin en Malinwa bleef aanvallen maar kreeg de bal niet meer tegen de netten. En alweer kwam de oeroude voetbalwet op de proppen, ‘Wie niet scoort krijgt het deksel op de neus.”
OHL had voldoende aan twee dolle minuten om de drie punten thuis te houden. Eerst verraste Sammy Greven Tom Verelst met een afstandsschot en net nadien kon Ruytinx de 3-2 tegen de netten leggen.
Mechelen moe gestreden slaagde er niet in om het tij nog te doen keren en krijgt zo een zware nederlaag aangesmeerd.

In wat voor KVM de beste wedstrijd van het seizoen was, konden ze uiteindelijk niet winnen. Hierdoor komt het stamnummer 25 op de derdelaatste stek in het klassement en moet het voorlopig barragewedstrijden spelen om volgend seizoen aan te treden in tweede nationale. Er zijn echter nog drie wedstrijden waarin nog veel kan gebeuren. Op eigen veld worden Waasland en KBHZ (forfait) nog ontvangen en uit reizen ze nog naar KVSK United. Een klein wonder hebben ze in de Dijlestad nodig om zich veilig te stellen, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. [AN]