Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK United klopt leider in toegevoegde tijd
Niels Hendriks

KVSK United heeft de leider in tweede klasse, VW Hamme, geklopt met 1-0. De verdiende zege kwam er wel pas in de toegevoegde tijd dankzij een strafschopdoelpunt van Kevin Franck.

Bij United verloor doelman Schurmans zijn plaats aan Tom Muyters en Eberle wilde zelf niet starten na het overlijden van zijn grootmoeder. Jochen Janssen zat toch al terug op de bank na zijn blessure. Hamme startte het best aan de partij, maar na een kwartier spelen nam United het heft in handen. Echte uitgespeelde kansen leverde dit echter niet op. Tien minuten voor rust claimde United een strafschop voor handspel maar scheidsrechter Michiels legde de bal niet op de stip. Aan de rust stond het dus 0-0 in een matige partij.

Ook na rust was United de beste ploeg en nu kwamen de kansen er wel. Eerst knalde Pereira op doelman Baert en even later deed Van de Weyer hetzelfde, maar de bezoekende doelman hield de 0 op het bord. Ook Delande, Franck en nog eens Van de Weyer kwamen erg dichtbij de 1-0, maar scoren wilde voor de Limburgers maar niet lukken. Een zwakke leider kon hier in de tweede helft niets tegenover stellen en leek al lang blij te zijn met een gelijkspel. Ondanks de vele kansen van United leek de partij op 0-0 af te stevenen tot de ingevallen Dimitri de Condé onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Kevin Franck stapte naar voren en schonk zijn club in de toegevoegde tijd alsnog een verdiende overwinning, 1-0.