Datum: 14/01/2018 18:00
Competitie: 1e klasse B
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: King Power at Den Dreef
OHL grijpt laatste strohalm na verdiende zege tegen Union en behoudt zo nog een kans op tweede periodetitel
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 0 reacties

OHL wint tegen Union en maakt nog een waterkans op tweede periodetitel

OHL grijpt laatste strohalm na verdiende zege tegen Union en behoudt zo nog een kans op tweede periodetitel
Foto: © photonews

Oud-Heverlee Leuven heeft gedaan wat het moest doen tegen de bezoekers uit Union. OHL had net na de rust zijn schaapjes al op het droge na treffers van Casagolda, Tshimanga en Storm. Fixelles maakte het nog even spannend, maar een echt slotoffensief bleef uit.

Bij OHL moest David Hubert plaatsruimen voor nieuwkomer Samy Kehli, die gehuurd wordt van eersteklasser Lokeren. De eerste kansen waren ook voor OHL, dat moest winnen om nog kans te maken op de tweede periodetitel. Casagolda besloot van dichtbij op een bezoekende verdediger en even later werkte Peyre bijna een prima voorzet van Storm in eigen doel.

Het openingsdoelpunt volgde even later dan toch. Aguemon schakelde knap zijn mannetje uit en bracht de bal voor. Casagolda twijfelde niet en joeg het leer snoeihard tegen de touwen, 1-0. Na een nieuwe assist van Aguemon volgde ook de 2-0, maar Kehli - die goed in de match zat - stond buitenspel bij zijn kopbal.

Even later kantelde de wedstrijd helemaal. Gillekens hield zijn ploeg recht na een foutje van Schuermans en op de tegenaanval viel de 2-0. Tshimanga stak de aanval zelf in elkaar en was met dank aan Aguemon de afwerker van dienst.

Comfortabele ruststand

Casagolda kopte vijf minuten voor de rust bijna zijn tweede binnen, aan de overkant was het schot van Bertjens te zwak om Gillekens te verontrusten. OHL kon met een comfortabele 2-0 voorsprong de kleedkamers in. Dat was verdiend, al had het er heel anders kunnen uitzien indien Luvumbu dé kans op de gelijkmaker niet op Gillekens had getrapt.

Storm geeft de doodsteek

Union kwam met nieuwe moed en Ferber in de ploeg uit de kleedkamers, maar OHL nam de Brusselse hoop meteen weg. Kehli zag de vrijstaande Storm staan en die duwde de 3-0 voorbij de bezoekende doelman. De doodsteek voor Union, maar toch gaven de bezoekers niet op. Luvumbu viseerde de linkerkruising, maar Gillekens pakte uit met een mooie parade.

Maar ook de Leuvenaars bleven gevaarlijk. Casagolda legde goed af, het vluchtschot van Kehli belandde op de dwarsligger. Voor het uur viel het bezoekende doelpunt dan toch. Fixelles nam met een afstandsschot Gillekens in zijn korte hoek te grazen, 3-1.

OHL voor de 4-1

De Leuvenaars waren niet aangeslagen en gingen op zoek naar een vierde treffer. Maertens zag zijn schot uit de bovenhoek gehaald worden. Een echt slotoffensief van Union bleef uit, daarvoor had OHL te veel controle over de match. Het was OHL dat nog de beste kansen op de 4-1 had, maar de vlag ging de hoogte in toen Moore de 4-1 tegen de netten kopte.

Ook Azevedo kon zich niet meer op het scorebord zetten en zo bleef het 3-1 aan den Dreef. Dankzij de zege springt OHL over Union en Beerschot-Wilrijk naar de derde plek in de tweede periode. Het volgt op 6 punten van leider Lierse, maar behoudt nog steeds een kans op de tweede periodetitel. Al mag het de komende matchen dan wel geen punten meer laten liggen.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven
  Speler G Beoordeel
Gillekens Nick 90' -
Daeseleire Dimitri 90' -
Moore Elliott Jordan 90' -
Schuermans Kenneth 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Persoons Koen   90' -
Kehli Samy A 90' -
Maertens Mathieu 90' -
Aguemon Yannick A 66' -
Casagolda Esteban 81' -
Storm Nikola 75' -
  Bank G Beoordeel
Hubert David 24' -
Azevedo Thomas 15' -
Diedhiou Aristide Simon Pierre 9'  
Mertens Jenthe -  
Gorius Julien -  
Boulenger Benjamin -  
Henkinet Laurent -  
Union SG Union SG
  Speler G Beoordeel
Saussez Adrien 90' -
Peyre Thibault 90' -
Martens Gertjan   90' -
Perdichizzi Pietro 90' -
Kis Kevin 90' -
Massengo Jordan 90' -
Morren Charles 90' -
Luvumbu Nzinga   63' -
Fixelles Mathias  90' -
Bertjens Christophe 81' -
Vercauteren Julien 46' -
  Bank G Beoordeel
Ferber Roman 44' -
Kindermans Jonathan 27' -
Houdret Kenneth 9'  
Neels Grégoire -  
Coutinho André -  
El Banouhi Soufiane -  
Mboko Ayrton -  
Herbeleef OH Leuven - Union SG

1e klasse B