ohlOH Leuven
kvmKV Mechelen
Datum: 04/08/2018 17:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: King Power at Den Dreef
KV Mechelen knokt zich nog naar gelijkspel in bijzonder bitsig en tumultueus duel

OH Leuven-KV Mechelen eindigt op 1-1

KV Mechelen knokt zich nog naar gelijkspel in bijzonder bitsig en tumultueus duel
Foto: © photonews

KV Mechelen heeft op het nippertje een nederlaag kunnen vermijden. Op het veld van OH Leuven konden ze in de slotfase gelijkmaken. De match moest trouwens worden stilgelegd. Zowat het opwindendste wat de wedstrijd te bieden had, want goed voetbal was er niet te zien op stoffige akker van Den Dreef.

OH Leuven-KV Mechelen, twee topfavorieten in 1B, daar verwacht je dus wel het één en ander van. Zo zie je maar dat je nooit te hoge verwachtingen mag koesteren in het begin van het seizoen. De warmte zal er wel iets mee te maken gehad hebben, maar wat beide ploegen serveerden was nog verre van kampioenenniveau.

Beterschap en zelfs een goal

Enorm veel afval in het spel, om de haverklap een fout, amper kansen... Het was niet zo'n gezellige openingsfase onder de tropische temperaturen aan Den Dreef. Daar hadden ze trouwens bij de aanleg van het veld vergeten dat de sproeiers niet het hele veld konden bestrijken. Bij zulke warmte een probleem... Eén strook lag er dan ook kurkdroog bij.

Het einde van de eerste helft bracht beterschap. Storm zag een poging gekeerd door de Thamsatchanan, die later ook nog een goeie beenveeg in huis had. Ook Cornet stuitte op de Thaise doelman. Het leek een kwestie van tijd... Maar het doelpunt viel aan de andere kant. Duplus kon in het geharrewar en de deconcentratie bij KV - die van Mechelen waren nog (onterecht) boos omdat ze geen penalty kregen - de bal tegen de netten duwen. Wel tegen de gang van het spel in.

Mechelse fans maken het te bont

OHL nam het initiatief wel over. De bezoekers waren duidelijk aangeslagen door de achterstand in de vijfde (!) minuut van de verlengingen. Thamsatchanan kreeg dan ook nog een flesje water tegen zijn hoofd. En even later werd hij weer bekogeld. Ref Verboomen vond het welletjes en stuurde iedereen naar binnen met de duidelijke waarschuwing dat bij een volgende overtreding de match zou worden stopgezet.

Over overtredingen gesproken... We waren soms naar een match van Brazilië aan het kijken. Nog niet veel zoveel spelers tegen de vlakte zien gaan. De staat van het veld zal daar ook wel iets mee te zien gehad hebben, maar toch... Van Wijk smeet De Camargo mee in de spits om oorlog te gaan maken. En in het slot rendeerde de 'sturm und drang'. 

Cornet kreeg de bal goed voor zijn voet en Thamsatchanan had geen verhaal tegen zijn schot van dichtbij. De match - die normaal gedaan zou zijn om 18u50 - eindigde om 19u15... Beide ploegen moeten nog groeien, maar hopelijk is die groeimarge bijzonder groot, want dit was niet echt aangenaam.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Thamsatchanan Kawin 90' -
Hirst George 80' -
Schuermans Kenneth   90' -
Moore Elliott Jordan 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Hendriks Sam 90' -
Persoons Koen   78' -
Duplus Frédéric 90' -
Van Landschoot Jellert   90' -
Aguemon Yannick 76' -
Maertens Mathieu 90' -
  Bank G Beoordeel
Libert Jarno 14' -
Gilis Jo 12' -
Casagolda Esteban 10' -
Daeseleire Dimitri -  
Hubert David -  
Henkinet Laurent -  
Mertens Jenthe -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Castro Bram 90' -
Bijker Lucas 90' -
Swinkels Arjan 90' -
Cocalic Edin 90' -
Corryn Alexander 23' -
Sylla Yacouba   90' -
Kaya Onur 90' -
Schoofs Rob 90' -
Storm Nikola 63' -
Cornet Mathieu   90' -
Tainmont Clément 76' -
  Bank G Beoordeel
Bagayoko Mamadou 67' -
De Camargo Igor A 27' -
Engvall Gustav 14' -
Verrips Michael -  
Mera Cáceres Germán -  
Matthys Tim -  
De Witte Seth -  
Herbeleef OH Leuven - KV Mechelen

Vooraf