wesWesterlo
kvmKV Mechelen
Datum: 04/11/2018 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Het Kuipje
Westerlo gaat voor derde clean sheet op rij tegen Mechelse scoringsmachine

Volg Westerlo - KV Mechelen vanavond LIVE op VOETBALKRANT.COM!

Westerlo gaat voor derde clean sheet op rij tegen Mechelse scoringsmachine
Foto: © photonews

Met twee uitzeges op rij zonder tegendoelpunt zit Westerlo opnieuw op het goede spoor. Het wil bevestigen in eigen huis, maar dat zal tegen de leider niet vanzelfsprekend zijn. Het vlot scorende KV Mechelen heeft zijn zinnen immers gezet op de periodetitel.

Na vier nederlagen op rij leek het even helemaal de verkeerde kant op te gaan voor Westerlo. De goede start werd weggevaagd, maar de troepen van Bob Peeters herpakten zich in de jongste twee matchen. In Lommel en Roeselare vonden ze hun defensieve zekerheid terug en hield Van Langendonck de nul. Telkens was het voldoende voor de drie punten.

Dat het niet met het allerfijnste voetbal gebeurde, daar zullen ze in de Kempen niet van wakker liggen. Nu moet blijken of de ploeg zich ook tegen een topteam even onverzetbaar kan tonen. Tegen KV Mechelen begon immers de mindere periode van Westerlo.

Polepositie

De Mechelaars zijn uiteraard volop gefocust op hun eigen belangen. Nog twee keer winnen en ze zijn periodekampioen. Met winst in Westerlo beginnen ze aan de laatste speeldag in elk geval in polepositie. In de laatste vijf duels scoorde KV telkens drie keer, hoelang kan die reeks blijven duren?

Zeker met Engvall op het terrein kan er op elk moment een doelpunt vallen. Al moet gezegd: de laatste twee wedstrijden was het veldspel van Malinwa niet iets minder indrukwekkend. Straf dat de ploeg ook dan nog zo'n scores op het bord kan zetten. Het heeft ook te maken met het record van doelman Verrips, die al zes matchen ongeslagen is.

Selectienieuws

Bij Westerlo komt Alessio Alessandro terug uit blessure. Bryan Van den Bogaert is wel nog steeds geblesseerd. KV Mechelen kan enkele weken geen beroep doen op aanvaller Togui. Ook Corryn en Berrier zitten nog in de lappenmand. Linksachter Bijker is wel opnieuw van de partij.

Meer nieuws