Sporting Lokeren neemt revanche na de heenwedstrijd en haalt het van Beerschot
Nils Wens vanuit Lokeren
| 32 reacties

Sporting Lokeren heeft met 2-1 gewonnen van Beerschot

Sporting Lokeren heeft thuis met 2-1 gewonnen van Beerschot. Alle doelpunten vielen voor de rust. Brogno bracht de bezoekers op voorsprong, maar Beridze en Hajric zorgden voor een overwinning van de thuisploeg.

De wedstrijd begon met een lange studieronde, maar de eerste kans was wel meteen een doelpunt. Placca had een knappe actie in huis en kon twee man afhouden. Zijn steekbal op Brogno was ook perfect en die laatstgenoemde moest de bal alleen nog maar binnentrappen: 0-1 voor Beerschot.

Lokeren was even van slag en de bezoekers probeerden daarvan te profiteren. Placca werd deze keer zelf diepgestuurd, maar Verhulst stond pal. Even later kreeg Placca opnieuw een kans, maar hij trapte van iets te ver, waardoor het schot geen probleem was voor Verhulst.

Net zoals die 0-1 viel ook de gelijkmaker compleet uit de lucht. Tirpan mocht ver opkomen van Placca en zijn voorzet op Beridze was perfect. De flankaanvaller kopte de bal ook mooi in het hoekje.

Daarna nam Lokeren het spel meer in handen. Tirpan mocht opnieuw ver opkomen, maar nu probeerde hij zelf. Zijn schot kwam in de handen van Vanhamel terecht. Ook de Japanners, Koike en Amano, kregen nog mooie kansen, maar hun schoten gingen net naast of over.

Hajric

Net voor de rust zocht Lokeren dan nadrukkelijk naar een 2-1 voorsprong. Beridze kreeg de bal met een gelukje en probeerde dan ook over Vanhamel te lobben. Het lukte, maar de bal ging ook net over het doel.

In de slotminuut van de eerste helft was het dan toch prijs. Marecek had een goede corner in huis en Hajric stond op de goede plaats om deze bal naast Vanhamel binnen te koppen. Het tweede doelpunt dit seizoen van de spits en Lokeren kon gaan rusten met een 2-1 voorsprong.

Tweede helft

Lokeren probeerde de lijn door te trekken in de tweede helft. Marecek kon van ver uithalen en we weten van de voorbije seizoenen dat hij zoiets wel kan. Ook nu werd het gevaarlijk, maar Vanhamel kon de meubelen redden.

Iets voor het uur leek Lokeren de overwinning op zak te hebben, want Van Damme kopte een bal knap binnen. Hij stond echter buitenspel, waardoor het doelpunt werd afgekeurd.

Daarna kwam Beerschot beter in de wedstrijd, maar echt goede kansen konden ze niet creëren. Brogno kreeg de beste kans, maar Verhulst had een mooie parade in huis op zijn plaatsbal. Verder kwam Beerschot niet meer.

Door deze overwinning komt Lokeren nu op één punt van Beerschot, maar beide ploegen konden natuurlijk niet meer meedoen voor die eerste periodetitel. Voor de thuisploeg is het misschien wel een opsteker voor de rest van het seizoen. Bij Beerschot is er nog werk aan de winkel voor de tweede periode.